BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  GÜNCEL

Bir skandal daha: Yunanistan o teröristi de iade etmedi!

Atina’ya yaklaşık 140 kilometre mesafedeki Nafplion şehrindeki İstinaf Mahkemesi, 9 terör örgütü DHKP-C üyesinden Hasan Biber’in de Türkiye’ye iade edilmemesini kararlaştırdı.

Abone ol

Yunanistan'da mahkeme, başkent Atina'da kasım ayında yakalanarak tutuklu yargılanan ve AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının da şüphelilerinden olan DHKP-C üyesi Hasan Biber'in Türkiye'ye iadesi talebini reddetti.

SAVCI İSTEDİ MAHKEME VERDİ

Nafplio İstinaf Mahkemesi, sanık Biber'e ilişkin Türkiye'nin iade talebine red kararı verdi. Savcının mütalaası yönünde karar veren Yunan hakimler, Biber'e yönelik Türkiye'nin iade talebini kabul etmedi. Yunanistan'da yargılanması devam edecek olan Biber, duruşmasının ardından yeniden hapishaneye gönderildi.

YUNANİSTAN TÜRKİYE'NİN TALEBİNİ DAHA ÖNCE DE REDDETTİ

Yunan yargısı, daha önce diğer örgüt üyeleri Mehmet Doğan, Şadi Naci Özpolat ve Hazal Secer'e ilişkin de Türkiye'nin iade taleplerini reddetmişti.

Kasım ayı sonunda Atina'da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan 9 DHKP-C üyesi, 'patlayıcı madde ve silah bulundurmak', 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'sahte belge bulundurmak' suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.

Terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda, bomba yapımında kullanılan malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlik de ele geçirilmişti.

AK PARTİ GENEL MERKEZE SALDIRININ ŞÜPHELİLERİ ARASINDA

Biber, 2013'te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının şüphelilerinden olmasının yanı sıra daha önce mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası'ndan Türkiye'ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan'da yakalanmış ve hapis cezasına çarptırılmıştı.