BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir şey yaptım; Hayatım Değişti!

Gerçek uygulamalar sonucunda 'gerçek dönüşüm’ü yaşayan insanların kendi ağızlarından canlı deneyimlerinin aktarıldığı sıra dışı kitap, Şira yayınlarından çıktı.

Abone ol

“Yetmişimden sonra nefes almayı öğrendim...” , “Her yıl bir yaş geriye gidiyorum...”, “Varoluşu keşfetmenin anahtarı...”, “Vücudu kullanma klavuzu...”, “Hayatımı anlamlandıran vazgeçilmezim...”, “Yeniden inşa olma sanatı...”, “Gerçek bir simya sanatı...”, “Kaynak bilgiye ulaşmış oldum...”, “Hayatın geri dönüş butonu...”, “Sistem, bir dişlinin çarkları gibi...”, “İçimizdeki mükemmellik...”, “Işığın dışa yansıması...”, “Gücünü gerçek olmasından alıyor...”

Günümüzde birçok kişisel gelişim kitabı insanlara bir şeyler öneriyor. Okuduğumuz zaman bir süre etkilenebiliyoruz. “Pozitif olun”, “anda kalın” gibi sözler artık hemen hemen herkes tarafından söylenir hale geldi. Türlü mutluluk formülleri sunuluyor… Ancak nasıl pozitif olunacağını, o dönüşümün nasıl olacağını algılayamıyoruz. Bir süre sonrada etkisi geçmeye başlıyor. Kişisel gelişim ya da dönüşüm üzerine verilen tavsiyelerin günlük yaşamda hayata geçirilmesinin zorluğundan dolayı, bu yöntemlere inancımızı ve güvenimizi yitirmiş durumdayız.

başliksiz-1.20140415122014.jpgGerçek uygulamalar sonucunda 'gerçek dönüşüm’ü yaşayan insanların kendi ağızlarından canlı deneyimlerinin aktarıldığı sıra dışı kitap, Şira yayınlarından çıktı.

Sağlık sektöründe hizmet veren özel bir firmanın Genel Müdür’ü olan kitabın yazarı Süleyman Yılmaz’ın bu kitabı yazma fikrinin nasıl ortaya çıktığı ise ilginç. Kitabın hazırlık aşaması 2 yıl sürmüş: “ Yaklaşık üç yıl önce, hayatımın zor ve stresli bir evresinde, beni rahatlatacak bir araç, fiziksel ve zihinsel gevşemeyi sağlayacak bir pratik arıyordum. Sadece biraz daha gevşeyebilmek için, zihnimdeki tereddütlerle Yoga Academy Bakırköy’ün kapısını çalmıştım. Ancak bu kapıda eşsiz evrensel bilgilere, koşulsuz sevgiye, mükemmel zihinsel ve fiziksel sağlığa ayrıca da spiritüelliğin zirvesine ulaştıran bir pınar olduğunu fark ettim. Bu pınar, binlerce yıl öncesinden, Himalayalar’ın soğuk zirvelerinden, evrensel bilgeliğin sonsuzluğundan kaynaklanarak günümüze doğru akıyordu. Fark etmeden, dönüşümün ve gerçek simyanın kapısını çalmıştım ve daha ilk günden itibaren, bu evrensel iksirin şifalı ve sağaltıcı gücünü deneyimlemeye başlamıştım. Elimde evrensel kaynağa ve sonsuz saadete giden yolun anahtarı vardı artık.

Yoga Academy’deki öğrencilerle ve antrenörlerle yaptığımız sohbetlerde, onların yaşadıkları fiziksel, zihinsel ve spiritüel dönüşüm hikayelerini de dinliyor ve bu hikayelerden ilham alıp etkileniyorduk. İnsanlardaki bu dönüşümü yakından anlamak istedim ve bizzat insanlar ile derinlemesine görüşmeler yaptım.Öncelikli neden, benim bu konudaki merakım ve anlama isteğimdi.Bu çok yönlü değişimi anlamak ve belki de ikna olmak istiyordum.Bir gün, bu hikâyelerin ve deneyimlerin bir arada toparlanması fikri oluştu zihnimde. Bizler için olduğu gibi, bir çok insan için de ilham ve motivasyon kaynağı olabilecekti bu anlatımlar.”

İçindeki paylaşma dürtüsünü Yoga Academy’nin kurucusu ve Üstadı Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf’a danışan Yılmaz, Üstadının da desteği ile kitap projesine başlamış. Her ay düzenli yapılan Yoga Academy Festivalleri’nde ve bulduğu diğer fırsatlarda, bir süredir düzenli Orijinal Yoga Sistemi’ni uygulayan antrenör ve öğrenci arkadaşlar ile birebir görüşmeler yapmış.

Kitap Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini bir süredir düzenli olarak uygulayan ve farklı yaşam kesimlerini temsil eden çeşitli insanların hayatlarını içeren 26 adet ilham veren hikayeden oluşuyor. Gerçek yaşam hikayeleri olduğu gibi, bizzat bunu deneyimleyen insanların ifadeleri ile hazırlanmış.

Kitaptan;

S. Neler değişti peki hayatında?

Ş “ … Yoga Academy’e başlamadan önce sağlığımı yavaş yavaş kaybettiğimin farkındaydım. Ara-ara tansiyonum yükseliyordu, vücudum gittikçe daha alerjik olmaya başlamıştı. Üstelik annem ve babamdan dolayı şeker hastası, tansiyon hastası, kalp-damar hastası olma ihtimalim

yüksekti. Bunlar da beni umutsuzluğa sürüklüyordu. Orijinal Yoga Sistemi’ni uygulamaya başladığımdan beri tüm rahatsızlıklarım geçti ve artık ölüme değil, yaşama doğru yürüdüğümü biliyorum. Yaşlanmadığımı, aksine gençleştiğimi görüyorum. Bu çok enteresan bir duygu. Her gün daha fazla şey yapabileceğimi fark ediyorum ve sanki hayatımın 15-20 yaş dönemine dönüyormuşum gibi hissediyorum.”

S: Orijinal Yoga Sistemi dünyamızın sorunlarına nasıl bir çözüm olabilir?

Z: Orijinal Yoga Sistemi yapanlarda, yaşlılık rahatsızlıkları, kronik sorunlar iyileşip önleniyor. Kişi hastalıklara yakalanmadan korunuyor. Hem sağlığını, hem de hastalanınca harcayacağı onca parayı korumuş oluyor. Orijinal Yoga Sistemi ile özdeki nitelikler ortaya çıktığı için insan daha barışçıl, huzurlu ve tatminkar oluyor. Orijinal Yoga Sistemi uygulayanlar arttıkça, bu rahat

huzurlu ve tatmin olmuş hal çevreye yayılıp büyüyor. Ne kadar çok insan uygularsa, dünya da o kadar barışçıl bir hale gelecek. Orijinal Yoga Sistemi uygulayan, dışarda aradığı mutluluğu kendi içinde buluyor. Başkası gibi değil, kendi gibi davranıyor, maskeleri atıyor. Kendini diğerlerinden ayırmıyor ve ego kaynaklı hareket etmediği için acılar son buluyor.

S. Orijinal Yoga Sistemi çok yönlü değişim oluşturuyor, nasıl oluyor sizce bu?

Ö. Orijinal Yoga Sistemi’nın “Evrensel bir bilgi“ olması. Kaynağının “Evrensel Bilinç“ten geliyor olması. “Gerçek Üstad“la çalışıyor olmamız. Bu “Evrensel Bilgi”yi, hiç değiştirmeden, en saf haliyle uyguluyoruz.

S. İnsanlardaki bu dönüşümü nasıl yapıyor Orijinal Yoga Sistemi sence?

Ser. Orijinal Yoga Sistemi, insan varlığının tüm potansiyellerini keşfetmeyi ve bunları doğru şekilde kullanmayı öğreten bir bilim ve aynı zamanda bir sanattır. Dışarıdan bir müdahale değil Orijinal Yoga Sistemi, kişinin kendi mevcut potansiyelini nasıl bulup nasıl kullanacağını öğreten bir araç, bir yöntem. O aracı kullanarak kişi, bugüne kadar bozduğu tüm sistemleri yeniden uyum içine sokuyor, düzeltiyor, iyileştiriyor. Tekrar bozulmasına sebep olacak eylemleri bırakıp pozitif eylemlere yöneliyor. Kişilik gelişip pozitifleşiyor. Evrensel yasalara uygun şekilde yaşamayı öğreniyor. Tüm evrenle uyum içine giriyor. Bu müthiş bir dönüşüm.

S. Dönüşümün bu kadar çabuk gerçekleşmesini neye bağlıyorsunuz?

E. Çünkü, Orijinal Yoga Sistemi bütünsel olarak işliyor. Yani Orijinal Yoga Sistemi ne bizim sadece fiziksel olarak bir organımızı iyileştirmeye yönelik, ne de bizim sadece duygularımızı yatıştırıp huzur vermeye yönelik. Orijinal Yoga Sistemi hepsi olduğu için, kesintisiz bir dönüşüm yaratıyor. Fiziksel, enerjisel, zihinsel, duygusal spiritüel yönlerle, bir bütün olarak çalışıyor. İnsanın kendi içindeki “doğal şifa gücü“nü ve “var olma bilinç“ini ortaya çıkarıyor.

Yazar kitabı; insanlığı bilgeliğin ışığına ulaştıran, bu eşsiz bilgileri sınırsızca paylaşan ve bu kaynağı “başlangıçtaki orijinal hali ile“ sabırla ve özveri ile bizlere aktaran değerli Üstad Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf’a sonsuz şükranlarını sunarak bitiriyor.

“Orijinal Yoga Sistemi ile, imkansız bir hiçtir.”

Büyük Üstad Akif Manaf