BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  GÜNCEL

Eski ANAP milletvekiline silahlı saldırı: 3 ölü!

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafın silahlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

İSTANBUL Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Adnan Yıldız'ın eşi ve kızı ile saldırganlardan biri öldü, Yıldız ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Yıldız'ın, Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'ndaki evinin önünde 34 EC 9689 plakalı aracına, motosikletli iki kişi tarafından silahla ateş açıldı.

OĞLU YARALANDI, KAÇAN SALDIRGAN YAKALANDI

Biri saldırgan 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda, eski milletvekili Adnan Yıldız'ın yanı sıra oğlunun da yaralandığı öğrenildi. Saldırganlardan biri hayatını kaybetti, kaçan saldırgan ise yaralı olarak yakalandı.

EŞİ, KIZI VE SALDIRGAN ÖLDÜ 

Yıldız'ın, Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'ndaki evinin önünde 34 EC 9689 plakalı aracına düzenlenen silahlı saldırıda, eşi Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız yaşamını yitirirken, hayatını kaybeden motosikletli saldırganın kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.

Diğer motosikletli saldırganın da polis ekipleri tarafından yaralı olarak yakalandığı öğrenildi.  

İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yaralı saldırganın, olayda yaralanan Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

screen-shot-1435-06-16-at-12.10.12-pm.png 

SALDIRININ AMACI GASP MI?

Olay yeri inceleme ekipleri, ateş açılan otomobil ile ölen saldırganın yaklaşık 10 metre ilerideki motosikleti, kaskı ve tabancası üzerinde incelemelerini sürdürüyor.

Saldırıyı duyarak olay yerine gelen Adnan Yıldız'ın bazı yakınları fenalık geçirdi. Bu kişilere, evin önünde bekletilen ambulanslarda müdahale ediliyor.

Yıldız'ın, Bakırköy'de döviz bürosu bulunduğu ve olayın gasp amaçlı gerçekleşmiş olabileceği kaydedildi. Olaydan sonra kaçan motosikletli diğer saldırganın yakalanması için bölgede çalışma başlatıldığı bildirildi.

"OLAYDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da olay yerine gelerek, saldırıyla ilgili bilgi aldı. Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"18. dönem milletvekili Adnan Yıldız, sabah, gasp olduğu tahmin edilen elim olayda yaralandı. Eşi ve kızı ise hayatını kaybetti. Bakırköy, bu tarz olaylarla tanınan bir ilçe değil. Olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. Polisin araştırmaları sürüyor ama olayın sabah saatlerinde gasp amacıyla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

SALDIRININ NEDENİ BELLİ OLDU! EMNİYETTEN FLAŞ AÇIKLAMA(tıkla oku)

ESKİ ANAP MİLLETVEKİLİ ADNAN YILDIZ KİMDİR?

Adnan Yıldız, 17. Ve 18. Dönem Milletvekili olarak Meclis’te görev almıştı. Eski Anavatan Partisi Milletvekili Yıldız, suç örgütü lideri Nuri Ergin’in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Yıldız, bir dönem Zeytinburnu Spor Kulübü başkanlığı yapmıştı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER (tıkla gör)