BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bir öğrenci için kaç para harcanıyor biliyor musunuz?

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından yapılan araştırmada, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilkokul 1.sınıfa başlayan bir öğrencinin başlangıç masrafının 798 TL olduğunu açıkladı.

Abone ol

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir yazılı olarak yaptığı açıklamada, araştırmada, belirtilen rakamlar içerisinde, alınan bağışlar, sınıfların dizaynı için toplanan paralar, velilerin çocuklarına verdikleri harçlıkların bulunmadığını bildirdi.

Öğrencilere ücretsiz kitap vererek, giderlerin azaltılamayacağının açığı çıktığını belirten Demir, “AKP iktidarı bu uygulamayı siyaseten kullanarak yaptığı özelleştirmelerin, fahiş zamların, özel eğitime verdiği desteğin üzerini örtmekte, adeta kamuoyunun gözünü boyamaktadır. AKP iktidara geldiği günden bu yana eğitimde özelleştirme kapsamında çeşitli adımlar atmıştır. Dershanelerin kapatılma süreci ile bu girişimler hızlanmıştır. İçinde bulunduğumuz günlerde yapılan ve yapılmakta olan liselere öğrenci yerleştirme işlemlerinde birçok olumsuzluk yaşandığı tüm kamuoyu tarafından tespit edilmektedir” dedi.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından yapılan araştırmada, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilkokul 1.sınıfa başlayan bir öğrencinin başlangıç masrafının 798 TL, ortaokula (5. Sınıfa) başlayan öğrencinin 988,5 TL, liseye başlayan öğrencinin ise bin 21,5 TL olduğu belirtildi. 

“DEVLET, KENDİ O “KULLARINA SAHİP ÇIKMALI”

Demir, AKP hükümetinin, çocuğuna kalem almakta zorlanan, çocuğunu yalın ayak okula gönderen velilerin çocuklarını özel okullara gönderemeyecekleri gerçeğini görmezden geldiğini kaydetti. Demir, “Öğrencileri özel okullara yönlendirme yerine, devlet; kendi okullarına sahip çıkmalı öğretmen, araç-gereç eksikliklerini gidermeli, herkese eşit nitelikli, bilimse, parasız eğitim vermenin yollarını bulmalıdır” ifadelerini kullandı.