BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  GÜNCEL

Bir kereden bir şey olmaz dedi ama

29 yaşındaki Serdar Bahar, bağımlılıktan kurtulmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Abone ol

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 12 yaşında sigara, 18 yaşında da uyuşturucu kullanmaya başlayan 29 yaşındaki Serdar Bahar, bağımlılıktan kurtulmak için yetkililerin yardımını beklerken, "Bir kereden bir şey olmaz dediler ama insanın ömrü gidiyor çok şey oluyormuş" dedi.

Koyuncu Mahallesi'nde dayısına ait barakada tek başına yaşayan uyuşturucu bağımlısı Serdar Bahar, bu alışkanlıktan kurtulmak için bir süre önce Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gördü. 21 günlük tedavinin ardından taburcu edilen Bahar, tekrar Mersin'e döndü.

İlaç tedavisi ile uyuşturucudan kurtulmaya çalışan Serdar Bahar, bu sürede aile desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. İlk kez uyuşturucu maddeyi yakın arkadaşının teklifiyle kullandığını belirten Bahar, "11 yaşındaki iken annem ile babam ayrıldı. Üvey anne ve üvey baba beni istemedi. Bunlar beni hep maddeye itti. 12 yaşında sigara, 18 yaşında esrar, 19 yaşında da eroin kullandım. İlk uyuşturucuyu arkadaşımın teklifiyle kullandım, sonra arkası geldi. 'Bir kereden bir şey olmaz' dediler ama insanın ömrü gidiyor çok şey oluyormuş. Vücudumun sol taraf felç oldu. Kendi işimizi kendim yapamaz hale geldim" dedi.

ÜNİVERSİTEYE GİDEMEDİ

Liseyi bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandığını, ancak madde bağımlısı olduğu için üniversiteye gidemediğini anlatan Bahar, "O kadar sıkıntılı dönemde iyi bir üniversite kazandım. Ancak kötü arkadaş kurbanı oldum. Sevgi, değer, birlik ve aile ortamı olmadığı için bir çocuk ne yapsın? Kötü arkadaşlar bir kere der, sonra bir kere için ölür yalvarırsın. Artık ben bu hayattan kurtulmak istiyorum. Ben tedavimi oluyorum. Üvey anne ve baba beni kabul etmiyor. Şu anda dayımın evinde kalıyorum. Ne olur beni devlet yurduna yerleştirsinler. Ölmek değil yaşamak istiyorum" diye konuştu.

ÇOCUĞUMU KURTARIN

Zaman zaman oğlunu ziyaret ederek ihtiyaçlarını gidermeye çalışan annesi 48 yaşındaki Fatma T., oğlunun bağımlılıktan kurtulmasını istediğini anlattı. Fatma T., şunları söyledi:

"Çocuğum henüz 11 yaşındayken eşimle şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldık. Velayeti babasına verildi. Daha sonra aile ayrı olduğu için çocuğun da yaşam şekli değişti. Boşluğa düşen çocuğum kötü arkadaşların kurbanı oldu. Sigara, esrar derken eroine alıştı. 21 gün tedavi gördü. Şimdi ilaç tedavisine devam ediyor. Benim çocuğumun uyuşturucu yüzünden sol tarafı felç oldu. Yardım almadan yürüyemiyor. Eşim de üvey anne de kabul etmiyor. Devletin oğluma sahip çıkmasını istiyorum."