BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  GÜNCEL

Bir dönemin ünlü ismine ABD'de hapis şoku!

Bir zamanlar popüler olan ve Mehmet Ali Alabora'nın başrolünde rol aldığı Yılan Hikayesi dizisinin oyuncu kadrosunda da yer alana tiyatrocu Erdal Kuyumcu, ABD'de hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla 1,5 yıldır tutuksuz yargılanan tiyatro oyuncusu Erdal Kuyumcu, 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

New York Brooklyn Federal Mahkemesi'nde görülen davada Erdal Kuyumcu, 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken 7 bin dolar da paza cezası aldı.

Tahliyesi sonrasında da üç yıl boyunca denetim altında tutulacak olan Kuyumcu, ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delerek ABD'nin Ohio eyaletinden satın aldığı, uzay ve havacılık sanayinde kullanılan kobalt metal tozu karışımının Türkiye üzerinden satışına aracılık ettiği iddiasıyla yargılanıyordu.

DİZİLERDE OYNAMIŞTI 

Bir dönemin popüler dizisi Yılan Hikayesi'nde de rol alan Erdal Kuyumcu, Türkiye’de "Oğlum Adam Olacak", "Koltuk Sevdası", "Duruşma", "Teresa" gibi birçok dizi ve sinema filminde oynadı. Kuyumcu ABD’ye yerleştikten sonra da New York’ta bazı dizi, sinema projelerinde de yer aldı. Kuyumcu "Oyunun Adını Siz Koyun Biz koyamadık" tiyatro oyununda da rol aldı.

ABD