BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kore yarın ABD'yi vuracak mı tarihe dikkat!

KUZEY KORE yarın ABD'ye füze atacak mı? Stratejistler Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un 9 Eylül Cumartesi günü kutlanacak olan 'Kuruluş Günü'nde füze denemesi yapabileceğini düşünüyor.

Abone ol

KUZEY KORE ile ABD arasında yeni tehditler stratejistleri korkutmaya başladı. Bir yandan ABD'yi vuran Irma Kasırgası'nın ikincisinin yarattığı korku diğer yanda ise Kuzey Kore'nin 'Kuruluş Günü'nde gövde gösterisi yapabileceği endişeleri var. 9 Eylül Cumartesi günü Kuruluş Günü kutlamalarının yapılacağı Kuzey Kore'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditlerine karşı balistik füze denemesi yapabileceği konuşuluyor.

ABD ASKERİ MÜDAHALEYİ MASAYA YATIRDI

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye karşı askeri müdahalenin seçenekler arasında olduğunu söyledi.

Son yıllardaki diplomatik çabaların sonuç vermediğini söyleyen Trump, askeri harekatın ilk sırada olmasa da seçenekler arasında olduğunu bir kez daha ifade etti.

Trump, "Askeri müdahale yolunu tercih etmiyorum ama bu bir çözüm olabilir. Kuzey Kore’ye böyle bir müdahalede bulunmak zorunda kalmayacağımızı umut ediyoruz. Eğer müdahalede bulunursak bu Kuzey Kore için çok üzücü bir gün olur” şeklinde konuştu.

ATTIĞI FÜZELER 'TANIMLANAMIYOR'!

Kuzey Kore, ABD kaynaklarına göre 2017 yılı içinde 14 füze denemesi yaptı. Kuzey Kore Ağustos ayının son günlerinde art arda Japon Denizi'ni hedef alan füze denemeleri yapmıştı. Kuzey Kore kıyılarından atılan füzelerin niteliği ne Güney Kore ne Japonya ne de ABD tarafından tanımlanamamıştı.

BALİSTİK FÜZE EMRİ VERMİŞTİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kıtalararası balistik füzelerde (ICBM) kullanılmak üzere katı yakıt motoru ve savaş başlığı uçları imalatının arttırılması için emir verdiğini duyurmuştu.

Kuzey Kore'den yayınlanan fotoğraflar Pyongyang'ın 'Pukguksong-3' adlı yeni bir balistik füze geliştirdiğini de ortaya koymuştu.