BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  GÜNCEL

'Bir daha da ayakkabı bağlatmam'

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde bir bakan, bir gencin ayakkabısını bağlaması tartışma yaratınca, bundan sonra bağcıksız ayakkabı giyme sözü verdi.

Abone ol

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde bir bakan, bir gencin ayakkabısını bağlaması tartışma yaratınca, bundan sonra bağcıksız ayakkabı giyme sözü verdi.

Eyalet yönetiminde bakanlık yapan Gauri Şankan Bisen, bir hata yaptığını kabul etti ve özür diledi.

Ayakkabısını bağlattığı sırada bir etkinliğe katıla Bisen, doktorların öne doğru eğilmemesini tavsiye ettiğini bu yüzden de bir aile dostunun oğluna ayakkabısını bağlattığını belirtti.

Rakip siyasetçiler, ayakkabısını bağlayan gencin kendisine daha alt kasttan olduğunu söyleyerek, Bisen'i kast kartını kullanmakla suçladılar.

Televizyonlar, ayakkabı bağlatma görüntülerini yayımlayınca Bisen, bir dostunun iki oğlunun etkinlikte kendisine eşlik ettiklerini belirtti.

Bisen, "Platformda ayakkabı bağlarım çözülmüş bir şekilde oturuyordum. Gençler fark etti ve biri gelip bağladı. Söz konusu genç geçenlerde by-pass ve fıtık ameliyatı olduğumu biliyordu. Doktorlar çok fazla eğilmememi tavsiye etmişti" dedi.

Bakan Bisen, "Bir hata yaptığımı kabul ediyorum ve üzgünüm. Yemin ederim artık bağcıksız ayakkabı giyeceğim. Altı çift yeni bağcıksız ayakkabı getirttim" diye de ekledi.

Bisen ayrıca, muhalefetteki Kongre Partisini konuyu siyasallaştırmak ve gencin daha alt kasttan olduğu konusunda yalan söylemekle suçladı.

Aynı etkinliğe katılan Kongre Partili siyasetçi Kemal Nath ise, etkinlikte ayakkabı bağlatılmasının, '31 yıldır temsil ettiği seçim bölgesindeki en iğrenç olay olduğunu' söyledi.