BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bir askerde bir okulda konuştu

Böylesi ne görüldü ne duyuldu. Ne olduysa 7 yaşındayken oldu. O tarihten bu yana bir daha ağzını açmadı.

Abone ol

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Koşuboğazı köyünde oturan ve 7 yaşından bu yana ailesi, yakınları ve köy sakinleriyle konuşmayan 31 yaşındaki Suat Tek, sessizliğini koruyor.

Köyde çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan Rıdvan ve Medine Tek çiftinin 3 çocuğundan biri olan Suat Tek, yazarak sorularını yanıtladığı AA muhabirine, şu ana kadar yeniden konuşmasını sağlayacak herhangi bir değişiklik yaşanmadığını, halen aynı durumda olduğunu söyledi.

KONUŞMAYI İSTİYORUM AMA

Yeniden konuşmaya başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Tek, ''bu konuda bir fikrim yok. Evet, ben de konuşmayı istiyorum ama bir türlü olmuyor'' diye yazdı.

NE OLDU BİLMİYORUM

Tek, 7 yaşından sonra bugüne kadar sadece okulda ve askerde konuştuğunu, bunun dışında ağzından tek kelime çıkmadığını ifade ederek, ''bu döneme kadar normal biri gibiydim. Sonra ne oldu bilmiyorum. Ancak elimden hiçbir şey gelmiyor'' dedi.

TV'LERE DAVET EDİLDİ

Medyada kendisiyle ilgili haberlerin yer almasının ardından, TV'lerdeki bazı kadın ve evlendirme programlarına davet edildiğini dile getiren Tek, katıldığı bu programlarda birçok kadınla tanıştığını bildirdi.

İLETİŞİMİ MASIL SAĞLIYOR?

[PAGE]



İLETİŞİM CEP TELEFONU MESAJLARIYLA

Suat Tek, çok sayıda kişiden evlenme teklifi aldığını, bu kişilerle iletişimi yine konuşmadan, cep telefonuyla mesaj yollayarak kurduğunu ifade etti.

Bugüne kadar görüştüğü kişilerin arasında evlilik için aradığı kriterlere uygun birini bulamadığını vurgulayan Tek, şunları kaydetti:

EVLİLİK KRİTERİ 

''Benim istediğim karşıma iyi niyetli birinin çıkması. Bugüne kadar görüştüğüm bayanlar olumluydu, ama olmadı. Bir bayan beni İstanbul'a istedi. O sebeple kabul etmedim. Bunun dışında bir başka bayanın annesi razı olmadı. Başka bir bayan bizim köye yerleşmeyi istemedi. Ben köyde yaşamaktan hoşlanıyorum. Evim, işim köyde. Bu nedenle görüşmelerimizi bitirdik. Ancak bu görüştüğüm bayanlar beni böyle kabul etmişlerdi. Yeniden konuşmam için baskı yapmadılar.''

KONUŞURSA DEDESİ DİLLERE DESTAN DÜĞÜN YAPACAK

Suat Tek'in dedesi Veysel Zeybel, torununun konuşması için bugüne kadar ailesi olarak her şeyi yaptıklarını belirtti.

Tek dileğinin torununun konuşması olduğunu dile getiren dede Zeybel, ''kendisini evlendirmek istiyoruz. Eğer bir de konuşursa torunuma dillere destan bir düğün yapacağım. Görkemli bir düğünle torunumu evlendireceğim. Yeter ki konuşsun. Sesini duyalım'' dedi.