BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL

Bir annenin engelleri aşan fedakarlığı

Konya'da 58 yaşındaki kadın, yaşları 17 ile 33 arasında değişen bedensel engelli üç erkek çocuğuna büyük bir fedakarlık örneği göstererek şefkatle bakıyor

Abone ol

6 çocuğu olan Hünger Keskiner'in oğulları Veysel (33), Gökhan (29) ve Nuh'un (17) doğduktan bir süre sonra geçirdikleri ateşli hastalık nedeniyle belden aşağıları tutmamaya başladı.

Keskiner, çocuklarını doktorlara götürse de bedensel engelli olmalarının önüne geçemedi. Ellerini de rahat kullanamayan ve dizlerinin üzerinde ellerinin de yardımıyla sürünerek güçlükle hareket edebilen çocuklardan hastalığı ilerleyen Veysel, artık yerinden bile oynayamıyor.

Çocuklarının tüm ihtiyaçlarını büyük bir fedakarlık örneği göstererek gidermeye çalışan ve işçi emeklisi olan kocasından da çocukların bakımı konusunda destek alan anne Hünger Keskiner, oğullarının durumuna çok üzüldüğünü söyledi.

Ancak eşiyle ellerinden bir şey gelmediğini belirten Keskiner, gün içerisinde kendisine bağımlı olan oğullarının yemeğini yedirdiğini, lavaboya götürdüğünü, yeri geldiğinde altlarını değiştirdiğini, adeta bir bebek gibi onlarla ilgilendiğini ifade etti.

''HEP GÖZÜMÜN ÖNÜNDE OLMALARINI İSTİYORUM''

Sıkılmaması için sürekli ilgilendiği oğullarının yaşı ilerledikçe hareket kabiliyetini de kaybettiklerini anlatan Keskiner, ''Veysel hareket edemez oldu. Diğerlerinin de hareket kabiliyeti iyice kısıtlandı. Eşim ya da komşular desteğiyle onları bulundukları yerden alabiliyorum. Kimse yoksa ve dışarda olan yavrularımı içeriye alamıyorsam çok üzülüyorum. Ağlıyorum. Onlardan uzun süreliğine ayrılamıyorum. Hep gözümün önünde olmalarını istiyorum'' dedi.

Kendisinin de rahatsızlıklarının bulunduğunu dile getiren ve bir annenin evlatları için yapabileceği her şeyi gözler önüne seren acılı anneyi en çok düşündüren ise kendisine bir şey olduğunda evlatlarına ne olacağı...

Mehmet Keskiner ise, kendisinin de çocuklarıyla ilgilendiğini ancak eşinin büyük bir fedakarlık örneği göstererek çocukların bakımını üstlendiğini söyledi.