BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Bir açılım da askerden

Hükümet, Kürt sorununu çözmek için adım atmaya hazırlanırken, bir açılım da askerden geldi.

Abone ol

Asker DTP'lilere barış eli uzattı. Olumlu hava askere de yansıdı. Askerin boykot ettiği DTP'ye mensup ailelere üst düzeyde ziyaret gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Atalay'ın, 'Herkes sürece katkıda bulunsun' dediği saatlerde bir tuğgeneral ve iki albay, Şırnak'ta öldürülen 2 DTP'linin acılı ailesini ziyaret etti. 

ACILI AİLEYE BAŞSAĞLIĞI


22. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin Gülyazı, Jandarma Sınır Alay Komutanı Jandarma Albay Haydar Kaya, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Faruk Bal, 25 Temmuz'da 25 Temmuz'da Beytüşşabap ilçesine bağlı Günyüzü köyü bölgesinde oldürülen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in ailelerini Uludere Andaç köyüne giderek ziyaret etti. Komutanlar acılı ailelere baş sağlığı diledi. Tuğgeneral Çetin ve beraberindeki komutanlar, DTP'li ailerle bir süre sohbet ederek acılarına ortak oldular.

KOMUTANDAN SAVCIYA YARDIMCI OLUN RİCASI

Komutanlar, taziye ziyaretinde Ediş ve Ölmez'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ailelerden yardımcı olmalarını istedi. Tuğgeneral Çetin, öldürülenlerin ailelerinden ve köylülerden olayın en kısa sürede hiçbir şüpheye mahal olmayacak şekilde aydınlatılması için savcıya ve jandarmaya yardımcı olmalarını istedi.

Cinayetle ilgili ilgili soruşturmada, DTP üyesi Ferhat Ediş ve Necman Ölmez'in koyun pazarlığı için Günyüzü köyü bölgesine kimliği belirlenemeyen kişilerce cep telefonuyla çağrılarak infaz edildikleri tespit edilmişti.

ZİYARET GÜÇ VERDİ

Komutanların geçmiş olsun ziyareti, öldürülen Ölmez ve Ediş'in ailelerini duygulandırdı. Acılı aileler, komutanların başsağlığı ve taziye ziyaretlerinin kendilerine güç ve moral verdiğini söylediler. Soruşturması süren cinayeti işleyenlerin bir an önce yakalanmasını isteyen aileler, “Failler yakalanırsa acımız bir nebze azalır” şeklinde konuştular.