BIST 10.169
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.471,08
HABER /  POLİTİKA

Kürt açılımına Vuraldan sert tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kürt açılımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Açıklama, terörist başı Öcalan'ın ‘15 Ağustos’ta bir yol haritası açıklayacağım’ dedikten sonra yapılmıştır. Anlaşılan bir rol paylaşımı vardır. Sadece DTP’liler değil, AKP’liler de Öcalan'lı açılım istiyor. ‘Öcanlan’la görüşülsün, muhattap alınsın’ diyen AKP’li milletvekilleri var” dedi.

7 YILDIR YATMIŞ BİR HÜKÜMETİN ACI İTİRAFI


Antalya'nın kemer İlçesi'nde tatil yapan Oktay Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kürt açılımı ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Vural, Bakan Atalay'ın yaptığı açıklamanın 7 yıldır yatmış bir hükümetin acı bir itirafı olduğunu belirterek “7 yıl boyunca yan gelip yatan terörle mücadele etmeyen hükümet onlarca cana terör örgütüne siyasallaşma sürecine yol açmıştır. Bundan sonrada ‘Terörle mücadele etmiyeceğim’ diyor. ‘Ben terörle müzakere edecem. Tablo budur” dedi.

36 ETNİK KİMLİK VAR 36 AÇILIM MI YAPACAKSINIZ?

Oktay Vural, şöyle skonuştu: “Milleti etnik kimliklere göre ayırmak, milletin etnik kimliklerini dışlamak böyle bir şey olabilir mi? Yani Sayın Başbakanın ifadesiyle ‘36 tane etnik grup var’ diyor. O zaman 36 tane açılım mı yapacaksın sen? Yani ortak değerlerimiz, ortak milli kimliğimiz, milli kültürümüz var. Bin yıllık kardeşliğimiz var o bakımdan bu eksende burada daha yüksek değerler meydana getirmemiz gerekirken ayrıştırma ve yerelleştirme projesiyle karşı karşıyayız. Bu süreç doğrudan doğruya dışardan dayatılan terör örgütünü siyasal amaçlar için bir araç olarak kulllanan dış güdümlü bir takım senaryoların getirdiği hususlardır. Böyle bir plan milletin kabul edebileceği bir plan değildir. Böyle bir çözüm olmaz. Bu Türkiye’nin çözülmesidir.”

‘ÖCALAN MUHATTAP ALINSIN’ DİYEN AKP'LİLER VAR

Oktay Vural, açıklamanın terörist başı Öcalan'ın ‘15 Ağustos’ta bir yol haritası açıklayacağım’ dedikten sonra yapılmasına dikkati çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Anlaşılan bir rol paylaşımı vardır. Sadece DTP’liler değil, AKP’liler de Öcalan'lı açılım istiyor. ‘Öcanlan’la görüşülsün, muhattap alınsın’ diyen AKP’li milletvekilleri var. Sayın Başbakan 2005 yılında Diyarbakır’da yaptı. ‘Kürt sorunu var’ dediği zaman ondan önce Diyarbakır milletvekili oturdu ve konuştu. Bunlardan haberdar değil mi elbette haberdar. Süreçlerin hepsi 1991 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul İl Başkanı olduğu zaman hazırladığı rapora dayanmaktadır. Türkiye’de bu Cumhuriyet rejimini, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini aykırı gören eyaletler kurulması gerktiğini söyleyen bir siyasal zihniyetle karşı karşıyayız. Vatandaşlarım bunları görmemiz gerekmektedir. Türkiye’deki yerel il genel meclislerini genel meclislere dönüştürmek isteyen bir AKP ile karşı karşıyayız. Yazıktır günahtır. Bin yıllık kardeşliğimizi kimlik siyasetiyle bir kaç oy elde edeceğim diye heba edilmesine izin vermemiz gerekmektedir.”





Yorumlarınızı Yazınız