BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,58
HABER /  DÜNYA

BİO İSTANBUL DÜNYA ÇAPINDA BİR MERKEZ OLACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bio İstanbul’un dünya çapında bir merkez olacağına dikkat çekerek, “Bio İstanbul’da 10 bin nüf...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bio İstanbul’un dünya çapında bir merkez olacağına dikkat çekerek, “Bio İstanbul’da 10 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olacak. Alçak katlı, ekolojik ve kendi enerjisini kendi yaratan binalar inşa edilecek” dedi.
Başakşehir’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlama ve koordinasyonu ile hayatageçirilecek olan 21 Yüzyılın en akıllı şehri Bio İstanbul’un tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Bakan Bayraktar, “Günümüzün dünyasında sağlık hayat kalitesinin artması koruyucu hekimlik son derece öne çıktı. Bu tip benim bildiğim kadarıyla, bu kapsamda sadece çocukların ana rahminden itibaren 17 yaşına kadar olan hayatını kalitesini arttırmaya, sağlığını geliştirmeye yönelik İsviçre Zürih’te bir tane hastane var, Amerika’da da bir iki tane var ama bu kapsamlı yok” dedi.

“1 MİLYON METRE KARE ALANA KURULACAK HASTANENİN İHALESİ YAKINDA YAPILACAK”
Bakan Bayraktar, Bio İstanbul’un çok iddialı bir sağlık merkezi olacağını belirterek, yakında 1 milyon metre kare üzerine kurulacak şehir hastanesinin de ihalesinin yapılacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, sağlık merkezi bittiği zaman yaklaşık 20 bin kişinin çalışacağına dikkat çekerek, “Dünyanın çeşitli merkezlerinden bilim adamlarımız böyle bir merkezi istiyorlar. 3 sene içerisinde inşallah çocuk hastanesi bakımından ilk açılışı yapmayı planlıyoruz. Bio istanbul’da 10 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olacağını ve alçak katlı, ekolojik ve kendi enerjisini kendi yaratan binalar inşa edilecek. Biz ilaç üretimi noktasında da değişkenlikler yaşıyor. İnşallah ilaç araştırma merkezi bakımdan da dünya çapında bir merkez olacak” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “75 milyon insanımızın ekonomik durumu, sosyal durumu ne olursa olsun sağlığa ulaşmakta ve sağlıktan hak ettiği hizmeti adil bir şekilde alabilmek hakikaten onur duyacağımız bir noktayı yakaladık. BİO İstanbul hakikaten gerek Ar-Ge merkez ile gerekse Bio medikal alanlarıyla gerekse sağlıkta hastane özellikle çocuk hastanesi başlığı bizi ayrıca heyecanlandırmakta. Çocuk umut demektir, çocuk kazanç, çocuk gelecek demektir. Sağlıkta önümüzdeki süreçte cari açığımızın yaklaşık 4 buçuk milyarı bu alandan gelmekte. Yani ilaç harcamalarımızdan ve tıbbı teknoloji tüketimimizden gelmekte. Bunu çok hızla kapatabileceğimiz alanların başında Bio Medikal gelmekte” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasında da benzer bir projenin çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Müezzinoğlu, “Bu alan Türkiye olarak erken yakalayabileceğimiz erken projelerle vizyonlar geliştirebileceğimiz alanlar olarak adlandırıyoruz. Bu proje ile Türkiye insanına sağlık hizmeti sunma hizmetini bir basamak daha yukarı taşımaya başaracaktır. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasında da bir projenin çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu.
(İHA)