BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  DÜNYA

Binlerce kişi Başbakan Erdoğan için yürüdü

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde binlerce kişi, Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye destek için yürüdü. <br/>İzmit Merkez Bankası önünde, Gönüllü Kü...

Abone ol

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde binlerce kişi, Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye destek için yürüdü.
İzmit Merkez Bankası önünde, Gönüllü Kültür Teşekkülleri’nin düzenlediği ’Küresel Operasyonlara Karşı Kardeşlik Yürüyüşü’ adı altında toplanan, onlarca sivil toplum kuruluşunun destek verdiği binlerce kişi, Sabri Yalım Parkı’na yürüdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın bestesi olan ’Dik dur eğilme, inananlar seninle’ isimli marşla yürüyen ve sloganlar atarak Sabri Yakım Parkı’na gelen coşkulu kalabalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hazırladıkları döviz ve pankartlarla destek oldular. Yürüyüşe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra tüm ilçe belediye başkanları ve birçok STK yöneticisi katıldı.
Sabri Yalım Parkı’nda kurulan platformda konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, "Milli iradeyi korumak için küresel operasyona ‘hayır’ diyoruz. Biz Türkiye’ye yapılmak istenen darbe girişimi görülsün diye bu işi yapıyoruz. Bu hain operasyonlarla işçinin 10 yıllık iyileştirme ücretini bir gecede uçuran, çocuğumuzun hakkını çalanlara karşı yürüdük" diyerek, yürüyüşe katılan protokol ve yürüyüşçülerle birlikte tüm Müslümanlar için birlik ve beraberlik, barış getirmesi için dualar ederek basın açıklamasını sonlandırdılar.
Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.
(İHA)