BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Binlerce kayıptan haber yok

Japonya'da 11 Mart günü meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunami felaketinde ölenlerin sayısı 11 bin 417 kişiye yükseldi.

Abone ol

Japon polisinden bugün yapılan açıklamada, felaketlerde 11 bin 417 kişinin öldüğü, 16 bin 273 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Japon yetkililer, depremdeki kayıplardan bazılarının felaket bölgesinde olmayabileceğini, bu kişileri tsunaminin denize sürüklemiş olmasının muhtemel olduğunu, 2004 yılındaki büyük tsunami felaketinde olduğu gibi, kayıpların çoğunun cesedinin bulunamayacağını belirtiyor.

JAPONYA'DA NÜKLEER KÂBUS SÜRÜYOR

Japonya'da nükleer kâbus sürüyor. Deprem ve tsunamiden zarar gören Fukuşima nükleer santralında durumun Çernobil nükleer felaketine yaklaştığı belirtiliyor. Fukuşima Daiçi Nükleer Santralinin 300 metre güneyindeki deniz suyunun, yasal sınırın 4385 katı daha fazla radyoaktif iyot içerdiği bildirildi.

Önceki gün ilk kez reaktör binalarının dışında yüksek oranda radyoaktif su bulunurken, dün de tesisin bulunduğu arazide plütonyuma rastlandığı bildirildi. Tesisin bulunduğu arazide plütonyum tespit edilirken, bir reaktör binasından yüksek düzeyde radyoaktif su sızdığı da belirtildi. Altı reaktörden birinde yakıt karışımında kullanılan plütonyumun da tesisin yer aldığı arazide bulunduğu belirtilirken, yetkililer bunun insan sağlığını tehdit edecek düzeyde olmadığını açıkladı.