BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'den Ermeni tasarısına tepki

Asılsız Soykırımla Mücadele Derneği Başkanı Törehan Serdar, başta ABD olmak üzere asılsız soykırım kararını alan ülkelere tepki gösterdi.

Abone ol

Asılsız Soykırımla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı M. Törehan Serdar, Başta ABD olmak üzere asılsız soykırım kararını alan ülkelerin önce kendi tarihlerine bakmaları ve geçmişleriyle yüzleşmeleri gerektiğini belirterek, "Bitlisliler adında alınan bu kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.

1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan Ermeni tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinin ardından bir basın açıklaması yapan ASİM-DER Başkanı Serdar, kararı kınadıklarını belirtti. Serdar, ABD'nin tamamen önyargılı, siyasi olarak, oy kaygısıyla aldığı bu kararın, ülkemiz ve insanlarımızı derinden üzdüğünü belirterek, "4 Mart gecesi ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde Ermeni iddialarını içeren soykırım tasarısı oylandı ve bir oy farkla kabul edildi. Komite Başkanı Howard Berman; oylama öncesinde ve oylama sırasında bütün kinini kusmuş, oylama öncesi yaptığı konuşmayla tavrını belirterek delegeleri etki altına almıştır. Oylamayı iki defa geciktirerek tasarının kabul edilmesini sağlamıştır. Asılsız Ermeni iddialarının bir hayal ürünü olduğunu bu kararı alan ABD'deki yetkililer de gayet iyi bilmektedirler. Dost diye bildiğimiz ABD'nin tamamen önyargılı, siyasi olarak, oy kaygısıyla aldığı bu karar, ülkemizi ve insanlarımızı derinden üzmüştür" dedi.

Başta ABD olmak üzere asılsız soykırım kararını alan ülkelerin önce kendi tarihlerine bakmaları ve geçmişleriyle yüzleşmesi gerektiğini belirtti. Serdar, "Geçmişte aileleri Ermeniler tarafından mezalime uğramış biz Bitlisliler adına ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde alınan bu kararı şiddetle kınar, dost ve müttefik ülkeleri sağduyuya davet ederiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.