BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bingölde PKKya ağır darbe

Açılım tartışmaları sürerken asker Bingöl kırsalında operasyon yaptı. PKK ile çatışan asker 4 PKK'lıyı öldürdü.

Abone ol

Bingöl'de güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK terör örgütü mensubu arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 4 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Bingöl'ün Kıği, Adaklı ve Yedisu İlçeleri arasında dağlık bölgede bir grup terör örgütü PKK'lının barındığı duyumunu alan güvenlik güçleri operasyon başlattı. Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, teröristlerin barındığı bölgeye özel birlikleri indirdi.

Bölgede arama tarama yapan Mehmetçik, Kiğı, Yedisu ve Adaklı üçgeninde bulunan Akımlı Bölgesi'nde henüz sayıları tespit edilemeyen bir grup terörist ile karşılaştı. Mehmetçiğin 'Teslim ol' çağrılarına ateş ile karşılık verilmesinin ardından bölgede çatışma başladı. Güvenlik güçleri tarafından ablukaya alınan teröristler ile Mehmetçik arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 4 terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Karanlık ve ormanlık alandan faydalanarak kaçan diğer teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonların devam ettiği öğrenildi.