BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.507,87
HABER /  GÜNCEL

Bingöl'de askeri konvoya saldırı

Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda dokuz asker yaşamını yitirirken 70 asker de yaralandı.

Abone ol

Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda dokuz asker yaşamını yitirirken 70 asker de yaralandı

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer; görev izni, sağlık izni ya da yasal izin dönüşü Muş ve Va nistikametindeki birliklerine katılmak üzere Elazığ'da toplanan 200 sivil silahsız askerin, üç otobüs, bir midibüs, bir minibüs ve kendilerine Elazığ ve Bingöl jandarma birliklerinden refakat eden 10 zırhlı araç olmak üzere toplam 15 araçla Muş istikametine seyir halinde iken saat 12.30'da roketatarlı saldırıya uğradığını açıkladı.

Görgü tanıkları, PKK'lıların roketin ardından otobüsleri uzun namlulu silahlara taradığını belirterek, "O sırada iki asker inip silahlarıyla PKK'lılara karşılık verdi. Bu nedenle PKK'lılar öndeki iki otobüse saldırı yapamadı. Otobüsler hiç durmadan bölgeden hızla uzaklaştı" dedi.

Yol kenarında bekleyen silahlı grubun ateş açtığı, konvoyu koruyan askerlerin karşı ateşi sonrasında çatışma çıktığı bildiriliyor.

Bingöl'de pazar günü yol kenarına yerleştirildiği söylenen bir mayının patlaması sonucu da sekiz çevik kuvvet polisi ölmüştü.

Fırat haber ajansı ise operasyona çıkan askeri konvoyun saldırıya uğradığını duyurdu.

Anadolu Ajansı olay sonrasında Bingöl'ün geneline yayılan bir operasyon başlatıldığını; operasyona uçakların da katıldığını bildiriyor.