BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Bahçeli'ye Kürt bayrağı yanıtı

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında Kürt bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili söylediği sözlere yanıt verdi.

Abone ol

KUZEY IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında göndere çekilen Kürdistan bayrağı tartışma yaratmıştı.

Konuyu bugünkü grup toplantısında gündeme getiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Olaydan Cumhurbaşkanı'nın haberi var mıdır?" diye sormuş ve topu Başbakan Binali Yıldırım'a atmıştı. Bahçeli, "Sayın Başbakan Çankaya'da arkasına dönüp de 'nedir bu bayrak, kim koydu bunu buraya' diyebilmiş midir?" diye konuşmuştu. Başbakan Yıldırım, Bahçeli'yi yanıtını AK Parti Grup Toplantısı'nda verdi. 

"Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak Anayasası'na göre Kürdistan özerk bir yapıdadır sanki yeni bir teamül gibi gündeme getirmeni iyi niyetle izahı yoktur" diyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

YENİ TEAMÜL GELİŞTİRMEK GİBİ BİR ŞANSIMIZ YOK

"Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Irak Anayasası'nın gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında bir teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız yoktur, olmadı. Baştan beri söylüyoruz, Kürt kardeşlerimizle bizim bir sorunumuz yoktur."