BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Binali Yıldırım seçim çalışmasını başlattı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İlla hizmet yapacağız diye gönül kırmanın anlamı yok. Hizmet de yapacağız ...

Abone ol

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İlla hizmet yapacağız diye gönül kırmanın anlamı yok. Hizmet de yapacağız gönül de yapacağız” dedi.
İlk ziyaretini İzmir Ticaret Odası’na yapan Yıldırım’ı İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay kapıda karşıladı. İzmir’in ve İzmirli’nin her zaman arkasında olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, İzmir’in Anadolu’ya ve dünyaya bağlayan, bunun yanı sıra İzmir’in kendi içinde yıllardır çözümlenemeyen projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Türkiye’nin 81 ilinde 11 yıldır çok önemli projelere imza attıklarını ve bunların en büyük gösterge olduğunu belirten Yıldırım, İzmir için de önlerine koydukları yeni projeleri bir bir yapacaklarını ifade etti. İzmir’in kazanması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Aynı hedefe odaklanırsak, birbirimize şüpheyle yaklaşmazsak, İzmir kazanır ve sorunların hepsini halledebiliriz. Dışarıdan gelen birçok yabancı uzmanlar şehre acıyarak bakması beni çok üzüyor. Onun için biz siyasi hayatımızın yeni döneminde İzmir ile özdeşleşerek yola devam edeceğiz. İzmir’de şehir yenilemede, toplu taşımada, turizmde, ticarette bir cazibe merkezi haline gelmesi ve istihdamın önünü açmak için gerekli herşeyi yapacağız. İzmir’de 2002 yılında 3 milyarın altında ihracat varken, bu rakam şimdi 30 milyarı aşmıştır. İzmir’in üretimi, kültürü, ticareti, tarım gibi hayati alandaki imkanları ile büyük potansiyeli bulunuyor. Eksik olan tek şey ise bu potansiyeli yönetecek, şehrin bütün paydaşlarının aynı hedef uğrunda bir araya gelmesidir. Bugün bu noktada mücadele ediyoruz. Daha yaşanabilir bir kent için kararı İzmir ve İzmirliler verecek “dedi.
YAVAŞ KONUŞUR, SOYADIM GİBİ İŞ YAPARIM
Binali Yıldırım, iyi bir ekip kuracağını ve hatır gönül işi yapmayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Ben yavaş konuşurum, ama soyadım gibi iş yaparım. İzmir’de de bunu yapmak istiyorum. Yaptık ama yetki alanım içinde olmayan konuları yapamadım. İzmirli bize yerelde yetki verirse onları da yapacağız. 4 milyon insanın hayatına nasıl değeceğiz? Ne kadar gencimiz iş bulacak? Sonuçlar bunlar olması lazım. Bina, teleferik yapacaksınız bunlar lütuf değil bizim araçlarımızdır. İzmir’in seçimi sadece bu kentin seçimi değil, Ege Bölgesi’nin seçimi olacak. 10 milyon Ege Bölgesi’nin tüm illeri buradaki hareketlenmeden, rüzgardan etkilenecek. Bereket burada iklim burada yapar mıyız, yaparız. Yeter ki İzmir bize güvensin. İyi bir ekip oluşturacağız. Hatır gönül işi yapmayacağız. Tüm kesimlerini temsil edecek bir ekip oluşturacağız. Kimsenin ben bu işin dışında kaldım dememesi için azami önem göstereceğiz."

YILDIRIM’A EV ÖDEVİ
İzmir olarak 2023 ihracat hedeflerinin 100 milyar dolar olduğunu ve bu doğrultuda göreve gelecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan beklentilerinin büyük olduğunu söyleyen İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, bu isteklerini şöyle sıraladı:
"Her yıl 30 bin konut dönüştürülmeli. Yani önümüzdeki 5 yılda 150 bin konut inşa edilmeli, Odamıza üye pek çok iş kollarının işlerini büyütebilmeleri için üretim, ticaret ve depolama alanları yok. Siteler oluşturulması için sanayi ve ticaret parselleri ve arsa üretilmesi, lojistik merkezlerinin kurulması, Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin genişletilerek modernize edilmesi, Balık halinin İzmir’e yakışacak şekilde deniz kıyısına taşınması; deniz, kültür ve turistik fonksiyonlarla birlikte bir cazibe merkezi haline getirilmesi, Kruvaziyer turizmi geliştirmek için iskelelerin yapılması ve homeport olabilmek için terminal inşa edilmesi, Mega Müze yer tartışmasının sonlandırılarak, Kadifekale ile Agora arasına yapılması, Antik tiyatronun açığa çıkartılması, Agora - Kale arasına teleferik kurulması, İzmir’e birden fazla kongre merkezi kazandırılması, yerel yönetimce kongre turizminin geliştirilmesi, maddi katkı verilmesi, İnciraltı’nda mülkiyet haklarının gözetilerek, sağlık ve turizm hedefi doğrultusunda ortak mutabakat ile tekrar planlanması, en kısa zamanda İnciraltı’nın Sağlık Turizm Bölgesi olması ve yatırımlara başlanması, Kültürpark’ın çevresindeki duvarların yıkılması ve Kültürpark’ın bir kent parkı haline getirilmesi, Yenişehir Ticaret Merkezi’nin altyapı ve ulaşım sorunları çözümlenmesi, Kemeraltı çarşısının, işporta, güvenlik, otopark vb. sorunları çözülmesi, 365 gün 24 saat yaşar hale getirilmesi, İstanbul Kapalıçarşı gibi bir bölümünün üstünün kapanması, Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin açık AVM niteliğine kavuşturulması, İzmir’deki eğlence mekanları için bir alt merkez oluşturulması ve cazibesinin arttırılması, İzmir’de kent estetiğinin sağlanması açısından işgaliye, klima, tabela ve reklam kirliliğine son verilmesi, İzmir’e tema parkları ve kent akvaryumları kazandırılması, İzmir iç körfezi temizlenme süreci hızlandırılması.”
Binali Yıldırım da Demirtaş’ın önüne bir ev ödevi koyduğunu ancak bu kadar işin bir dönem başkanlıkla bitemeyeceğini belirterek, ikinci dönemin şart olduğunu belirtti.

İZMİR YILDIRIM HIZIYLA KAZANACAK
Binali Yıldırım ikinci ziyaretini İzmir Ticaret Borsası’na yaptı. Yıldırım ile bir araya gelen Başkan Işınsu Kestelli ,“Sonuç ne olursa olsun kazanan İzmir olsun" dedi.
Yıldırım da yeni yasaya göre seçilecek belediye başkanının yetkilerinin çok fazla olacağını, valilik görevinin bile sembolik bir hale geleceğini belirterek, şunları dile getirdi: "Kentin çöpü, suyu değil kentin gelişmesi, refahın artırılması, marka değerinin çok daha yükseklere çıkarılması, yerel yöneticilerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. İzmir yıllardır kaybettiği imkanları hızlı bir şekilde telafi edeceği yıllar olacak. İzmir’in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla kazanmasını hedefliyoruz. Bunun için çalışacağız. İspat edilmiş bir proje stoğumuz var. Büyük projeler var. İzmir ölçeğinde 12 bin kilometrekarelik İzmir sathında sizlerle sürekli çok güzel işler yapacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu şehir çok güzel şeylere layık. Anadolu’ya yurtdışına gittiğimizde acıyarak İzmir ’in halini anlatmaları ağrıma gidiyor. İnşallah bu kenti ayağı kaldıracağız kimsenin şüphesi olmasın. Bunda büyük kararlılığımız var. 30 Mart’ta kim kazanırsa kazansın benim istediğim İzmir kazansın."
Yıldırım nezaket ziyareti kapsamında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İzmir Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Ege İhracatçılar Birliği’ne de ziyaretlerde bulunacak.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI ZİYARETİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarette İzmir’in yeni bir kararın başlangıcında olduğunu belirten Yıldırım, “İlla hizmet yapacağız diye gönül kırmanın anlamı yok. Hizmet de yapacağız, gönül de yapacağız” diye konuştu.

“TEK AMACIMIZ İZMİR’E HİZMET ETMEK”
Esnaf teşkilatının önemine vurgu yapan Yıldırım, şöyle konuştu:
”İzmir’in hizmetini gören yaşam kalitesini artırmak için fedakar çalışan bir sektörsünüz. Türkiye ve İzmir’de toplam istihdama baktığımızda yüzde 50’si hizmet sektörüdür. Hizmet sektörünün hem istihdam hem ekonomik faaliyetlerde vatandaşa çok büyük katkısı vardır. Siz istihdam deposusunuz. Ticari hayatı ayakta tutan esnaftır. Biz gerek 11 yıllık bakanlık görevimizde gerek 2.5 yıllık İzmir milletvekilliği sürecinde İzmir’le ilgili çalışmamız hep bu bakış açısıyla oldu. İzmir’de yeni bir kararın başlangıcındayız. Partimiz bizi aday gösterdi. Ben ve çalışma arkadaşlarım, ilçe belediye başkan adaylarımızın tek ama tek bir amacı var; İzmir’e hizmet etmek. İzmir’in sorunlarını biliyoruz. Açıkça ifade etmek istiyoruz; bizim 11 yıllık geçmişimize bakıldığında 4 binin üzerinde proje var. Bölünmüş yollardan havalimanına, demiryollarına, denizcilikteki gelişmelere, bilişime varana kadar projeler başladı tamamlandı devam ediyor.”

“ESNAFTAN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR”
Seçim çalışmaları kapsamında esnafla sık sık bir araya geleceklerini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
“Esnafın bakış açısından İzmir’in yerel sorunları nedir dinleyeceğiz. Sizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu biliyoruz. Proje problem değil. Hayatımız proje yapmakla geçti ama şuna önem veriyoruz; insanlar yaşadığı şehirlere benzer. İzmirlinin gelecekten umutlu olduğu şehriyle gurur duyduğu İzmir’i hep beraber inşa etmek istiyoruz. Bunu yaparken kavga etmeyle, husumetle hamasetle uğraşmayla işimiz olmaz. Üç önemli şey vardır. Sevgi, samimiyet ve saygı. Yapacağımız bütün işlerde bizim ortak paydamız bu. İlla hizmet yapacağız diye gönül kırmanın anlamı yok. Hizmet de yapacağız, gönül de yapacağız. İzmirli hemşehrilerimiz destek verirse bu şehirde ekibimle beraber çok güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyorum.”
(İHA)