BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,45
HABER /  DÜNYA

Terörist hapisten kaçtı

Yunanistan’da “17 Kasım” terör örgütünün müebbet hapse mahkum edilen tetikçilerinden Hristodulos Ksiros firar etti. <br/>17 Kasım terör örgü...

Abone ol

Yunanistan’da “17 Kasım” terör örgütünün müebbet hapse mahkum edilen tetikçilerinden Hristodulos Ksiros firar etti.
17 Kasım terör örgütü 1975-2003 yılları arasında Türk, İngiliz ve Amerikan diplomatların da aralarında bulunduğu cinayetler ve çok sayıda bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmişti.
6 defa müebbet hapse mahkum edilen Ksiros’un, Noel bayramı dolayısıyla 9 günlük özel izin aldığının ortaya çıkması herkesi şaşırttı. Ksiros’un, Pire’deki Koridalos Cezaevi’nden çıktığı ve izin günleri dolunca geri dönmeyerek kayıplara karıştığı öğrenildi.
56 yaşındaki Ksiros’un, özel izin şartları gereğince her gün Kuzey Yunanistan’daki Halkidiki Yarımadası’nın Kalikratia ilçesi polis karakoluna gitmesi gerekiyordu.

"SİYASİ BİR TAVIR"
Yunan teröristin avukatı Frangiskos Ragusis, “Hristodulos, devrimci faaliyetlerine sadık kalarak siyasi bir tavır takındı” açıklamasında bulundu.
Hükümet Sözcüsü Simon Kedikoğlu ise avukat Ragusis’in açıklamasının tüyler ürpertici olduğunu belirtti. Kedikoğlu, “Cezaları kesinleşmiş teröristlere, normal tutuklular gibi muamele yapılamaz” açıklamasında bulundu ancak Ksiros’un hapisten çıkmasına nasıl izin verildiği konusunda açıklamada bulunmadı.
(İHA)