BIST 10.168
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.390,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu'na resti çekti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'köstebek bakan var' açıklamasına karşı resti çekti

Abone ol

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin (GOPÜ) akademik açılış programına katılmak üzere kente gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Deniz Feneri soruşturmasında köstebek bakan var" sözlerini değerlendirirken, "Ne biliyorsa açıklasın" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, üniversitedeki programın ardından kentte devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yıldırım, bir basın mensubunun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri soruşturmasına köstebeklik yapan bir bakanın olduğunu açıklamasını hatırlatmasını üzerine önce yorum yapmak istemedi, ardından da "Ne biliyorsa açıklasın" cevabını verdi.

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTER KAZASI

Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının soruşturmasıyla ile ilgili soru üzerine Bakan Yıldırım şunları söyledi:

"Gereken her türlü araştırma yapıldı. Kaza raporu hazırlandı. Meclis iki kez araştırma komisyonu kurdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Devlet Denetleme Kurulu da bir rapor hazırladı. Özel yetkili Malatya Cumhuriyet savcılığı bir adli yargı sürecini yürütüyor. Tüm bu süreçlerden sonra bizim söyleyeceğimiz şudur. Artık yargının her türlü iddiayı ortadan kaldıracak şekilde sonuçlanmasını hepimiz bekliyoruz. Olayın başından beri bakanlığımız bu olayın sonuçlanması için gereken bütün gayreti göstermiştir. Bütün kurumlarla iş birliğini yapmıştır. Bu süreçte bizden nasıl destek istenirse bunu seve seve vermeye hazırız. Bu konunun artık spekülasyonlardan kurtarılmasını en çok isteyen benim. Onun için bu konuda yargının yapacağı çalışmalara katkı sağlayacağız."