BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.521,56
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bilim adamlarına teşvik ödülü

Atatürk Üniversitesinde, sağlık, fen ve sosyal bilimler alanla 16 öğretim üyesine bilimsel teşvik ödülü verildi.

Abone ol

Atatürk Üniversitesinde (AÜ), sağlık, fen ve sosyal bilimler alanlarında makale ve atıf dallarında dereceye giren 16 öğretim üyesine bilimsel teşvik ödülü verildi.

Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ödülü törenine, AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır ve Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

Rektör Koçak, törende yaptığı konuşmada, Erzurum'a ikinci bir üniversitenin kurulmuş olmasının sevinicini yaşadıklarını belirterek, çalışan bilim adamlarını ödüllendirmek, çalışacak olanları da teşvik etmek amacıyla böyle bir tören düzenlediklerini söyledi.

Prof. Dr. Koçak, ''Bütün üniversitelerin amacı kendilerini tanımak ve kendi değerlerini koruyarak, eğitim sistemlerini AB standartlarına ulaştırmaktır. Biz de araştırma yapmak için bize müracaat eden arkadaşlarımıza gerekli desteği sağladık. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

ÖDÜL ALAN BİLİM ADAMLARI

Töreninde, fen bilimleri alanında makale dalında Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Cem Hasar'a birinci, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai Ercişli ikinci, Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adulmecit Türüt de üçüncülük ödülünü aldı.

Sağlık bilimleri alanı makale dalında ise Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Halis Süleyman birinci, aynı fakülteden Doç. Dr. Abdulmecit Kantarcı ikinci, Veterinerlik Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Nejdet Şimşek ise üçüncü oldu.

Sosyal bilimleri alanı makale dalında da Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Sinan Bilgili birinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yusuf Akan ikinci, Doç. Dr. Selçuk Emsen ise üçüncülük ödülünü aldılar.

Fen Bilimleri alanı atıf dalında ise Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Seydi Doğan ile Prof. Dr. Aldulmecit Türüt, sağlık bilimleri alanda Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Halis Süleyman birinci oldular.

Törende dereceye giren bilim adamlarına Atatürk Üniversitesi logosu olan Cumhuriyet ve çeyrek altın ile dizüstü bilgisayar hediye edildi.