BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bilgi yarışmaları tarih oluyor

Yarışma lafı geçince herkesin aklına önceleri bilgi yarışmaları gelirdi. Ama son yıllarda artan magazin formatlı yarışmalar bu düşüncelerin hepsini yok etti...

Abone ol

Önceleri yarışma lafı geçtiği zaman herkesin aklına bilgi yarışmaları gelirdi. Fakat son yıllarda artan magazin içerikli ve kalitesi düşük yarışma programları insanların bilgi yarışmalarına olan düşkünlüğünü unutturdu. Bu durumdan rahatsız olan Tuna Serim, yazısıyla bunu dile getirmiş...


DÜNYA televizyonlarının en vazgeçilmez, en uzun süreli ve kaliteli programları yarışmalardır. İzleyicinin bilgisini ölçen, heyecanlanmasına neden olan, bilgi sayesinde zengin olanlara özendiren yarışma programlarının ne yazık ki, Türkiye'deki ömrü bitmişe benziyor. Bu yıl hangi yarışma yayınlansa ilgi çekmiyor, izlenme oranları sunucuların özel yeteneklerinin bile yarışmaları ön sıralara taşıyamadığının belirtisi gibi öylece sıralanıyor. Mehmet Ali Erbil'in Kazan Mali olmadı. Kenan Işık'ın Kasa yarışması ancak otuz ikinci sıraya oturabildi, kadın sunucuları değiştirilip, yerine Arto gibi komik sunucu konunca tutacağı söylenen Çarkıfelek ola ola otuzyedinci sıraya geldi. Bence puan kaybedişte en önemli neden, yarışmaların ciddi ve disiplinli havasından çıkarılıp, şova çevrilmesi; kanallar işin suyunu çıkardıkça, izleyici yarışmalardan kaçıyor.

MUMYA TRT'ye can verdi... Korku Burnu gibi olağanüstü gerilimli filmler bile izlenmezken, Mumya Geri Dönüyor filmi pazartesi akşamı TRT'yi ön sıralara taşıdı. Mumya'nın bu kadar çok izlenmesinin nedeni, Mısır'ın o inanılmaz güzellikteki tarihi görüntüsü ve film boyunca süregelen, hiç kesilmeyen korku olabilir. Ama ne demeli, bu film sinemalarda da aynı şekilde ilgi görmüştü.

TV'DE en büyük rekabet iki dizi arasında yaşanıyor. Bir İstanbul Masalı ve Haziran Gecesi... Aynı gece yayına giren diziden şimdilik başarılı olan Bir İstanbul Masalı, ama göstergeler Haziran Gecesi'nin bu yıla damgasını vuracağını fısıldıyor. Nereye gitsem, hangi hanım seyirciyle konuşsam bu diziden söz ediyorlar. Bakalım Bir İstanbul Masalı geçen yılki seviyesine ulaşabilecek mi?

NTV, bu akşamdan itibaren Okan Bayülgen'in sunacağı yeni bir programa başlıyor. Herkes Bunu Konuşuyor adını taşıyan programda Bayülgen, konuklarıyla beş önemli ve güncel konuyu tartışacak. Programı incelediğimde tutacak gibi geldi, ama sonra başka bir şeyi hatırladım... Bayülgen ve konukları konuşacak, izleyici canlı yayında sohbete katılacak, konuklardan müzisyen olanlar şarkı söyleyecek... Bu program, Cine 5'te başarıya ulaşamayan Başka Yerde Yok'a benzemiyor mu?


YAZI:Tuna SERİM