BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.428,84
HABER /  GÜNCEL

Bild 'kapak güzeli'nden vazgeçti

Alman bulvar gazetesi Bild ilk sayfada çıplak kadın fotoğraflarına yer verme uygulamasından vazgeçti. Gazeteye göre bu 'Bild ve erkekler için büyük bir adım'.

Abone ol

Almanya'nın en yüksek tirajlı bulvar gazetesi Bild, 28 yıldan sonra, birinci sayfasında çıplak kadın resimlerine yer verme uygulamasını noktaladı.

Bild, 1984 yılından bu yana birinci sayfasında 5 bini aşkın kadının çıplak fotoğraflarını yayınladı.

Bugün yayınlanan son fotoğraf, Polonyalı fotomodel Eva'ya aitti ve 'ben sonuncuyum' resimaltıyla çıktı.

Gazete, "1. sayfa kızına son" kararını, Dünya Kadınlar Günü olan dün, yayın toplantısında aldığını duyurdu.

Gazete, "Bu kadınlar için küçük bir adım olabilir ama Bild ve erkekler için büyük bir adım" dedi.

Bild ayrıca 13 Mayıs 1970 tarihli sayısından bir kupürü de yeniden yayınladı. Haberin başlığı 'kadınların kafası erkeklere göre daha boş' idi.

Gazete, "Bu eski manşet şimdi bizim için çok utanç verici" dedi.

BBC'nin Berlin muhabiri Stephen Evans, çıplak kadın fotoğraflarının iç sayfada yayınlanmaya devam edecek olmasına rağmen, gazetede bir imaj değişikliğinin dikkat çektiğini; bunda gazetenin düşen tirajının da etkili olabileceğini belirtiyor.

Almanya'da son yıllarda kadının toplumdaki rolü yoğun bir şekilde bir tartışılıyor. Alman şirketlerinin yönetim kurullarındaki kadınların oranı İngiltere'den de ABD'den de daha az.

Evans, bu konudaki toplumsal gerilimin ve Başbakan'ın bir kadın oluşunun genel tutumun yavaş yavaş değiştiğine işaret ediyor olabileceğini, Bild'in de bu değişimi gözetir göründüğünü söylüyor.

Bild, 8 Mart'ta da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadın çalışanlarına bir gün izin verdi; çıplak kadın fotoğrafları konusundaki kararın sadece erkeklerin katıldığı bir yayın toplantısında alındığını kaydetti.

1980'lerde tirajı 5 milyonun üzerine çıkan Bild, sektörel verilere göre, 2009 yılında tirajda İngiliz Sun gazetesini sollamıştı.

Ancak o zamandan bu yana satış rakamlarının gerilediği, yaklaşık 3,5 milyon ile iki büyük bulvar gazetesinin başabaş göründüğü bildiriliyor.

Dünya Gazete Yayıncıları Derneği (WAN) her iki gazetenin de tiraj yönünden, çoğunluğu dünyanın en büyük okur kitlesine sahip olan Japonya'da yayınlanan altı gazetenin gerisinde yer aldığını bildiriyor.