BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,60
HABER /  GÜNCEL

Çıplak eyleme böyle hazırlandılar

Ayasofya Camii önünde kadına yönelik şiddeti çıplak eylemle protesto eden Ukraynalı Femen grubu, eyleme böyle hazırlandı

Abone ol

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları çıplak eylemlerle adını duyuran Femen grubu, dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Ayasofya Cami'si önünde eylem yapmıştı.

Ancak eylemi yaptıkları sırada yaka paça gözaltına alınan Femen grubundan İnna Shevchenko, Tayiana Zatserkovna, İana Zhdanova ve Oleksandra Shevchenko'nun eylem öncesi hazırlıkları ortaya çıktı.

Görüntülerde Femen kızları ilk olarak kendilerini dayak yemiş bir kadını andıran şekilde boyuyor. Daha sonra ellerinde taşıyacakları İngilizce dövizleri hazırlayan kızlar, Ayasofya Cami'sine doğru yola çıkıyor. Bu sırada Ayasofya Cami ve çevredeki güvenlik önlemlerini de çeken kızlar, aniden araçtan inerek bir anda koşmaya başlıyor. Ancak kısa bir sürenin ardından, Femen kızları kadın polisler tarafından yaka paça gözaltına alınıyor.

EYLEME YABANCILAR ŞUBESİ'NDE DE DEVAM ETTİ

Ayasofya Camii önünde gerçekleştirdikleri çıplak eylemin ardından gözaltına alınan Femen kızları, tutuldukları Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün camına çıkarak protestoyu sürdürdü. Femen kızları, ülkelerine gönderilmek üzere havalimanına götürülürken, Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün önü meraklı vatandaşlarla doldu.

Ukraynalı Femen grubunun 4 üyesi İnna Shevchenko, Tayiana Zatserkovna, İana Zhdanova ve Oleksandra Shevchenko, dün Ayasofya Camii önünde çıplak eylem yapmış, ardından gözaltına alınmıştı. Sadece 1 dakika süren eylemin ardından gözaltına alınan Femen kızları, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi burada geçiren protestocu kızlar, şubede de eylemlerine devam etti.

ÜLKELERİNE GÖNDERİLDİ

Tutuldukları 4. katın penceresine çıkan Femen üyeleri, "Femen" şeklinde bağırdı. Bir süre pencerede bağırmayı sürdüren Femen kızlarından biri parmaklığa tutunarak, aşağıda kendisini görüntüleyen basın mensuplarına İngilizce olarak, "Birazdan geliyoruz" dedi. Ardından içeri giren Femen kızları, yaklaşık 15 dakika sonra polis nezaretinde Yabancılar Şube Müdürlüğü'nden çıkartıldı. Ellerindeki valizlerle polis minibüsüne yürüyen Ukraynalı protestocular, araca binerken de bağırmayı sürdürdü. Femen kızları, polis minibüsüne bindirilerek ülkelerine gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.

Öte yandan bazı meraklı vatandaşlar nedeniyle Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün önü adeta miting alanına döndü. Kaldırımda dizilen meraklı vatandaşlar, Femen kızlarını görmeye çalıştı.