BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  MEDYA

Bilal Erdoğan şu an nerede?

İkinci soruşturma dalgasında adı geçen Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinin manşetindeydi

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı soruşturacak olan savcı Muammer Akkaş'ın dosyasının elinden alınmasına Cumhuriyet, Sözcü, Yurt, Aydınlık ve Sol gazeteleri, ateş püskürdü.

Bilal Erdoğan'ın dokunulmazlığı olan Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinde kaldığı belirtiliyor.

Soruşturma gizliliği olan dosya, sadece cemaat medyasına değil "sol" medyaya da  servis edilmeye başlandı.

Cumhuriyet "Bilal'e yeni savcı" başlığını atarken, Aydınlık "Savcıdan Erdoğan'a: Gel yoksa alırız" manşetini attı. Sözcü ise gelişmeyi "Savcı'nın isyanı" olarak duyurdu. CHP'li vekilin gazetesi Yurt ise "Bilal kaçtı mı?" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

Haberin spotunda "Başbakan'ın oğlunun da ifadeye çağrıldığı 2. soruşturma siyasi baskıyla el değiştirdi" yazan Cumhuriyet gazetesi, haberde Bilal Erdoğan'ı yöneltiler suçlamalara yer verdi.

TÜRGEV HEDEFTE

100 milyar doları bulduğu iddia edilen ikinci soruşturma dosyasında bir numaralı hedef Bilal Erdoğan.. Hükümet karşıtı gazetelerde Bilal Erdoğan'ın tutuklanan işadamlarının kuryeler aracılığıyla milyonlarca lira aktardığı iddia edilen TÜRGEV'in yönetiminde bulunduğu yazılıyor.

BABASININ EVİNDE

Manşette yer alan haberde "suç örgütü kurmak ve üye olmak" iddiasıyla Savcı Akkaş tarafından önüeki gün şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Bilal Erdoğan'ın dokunulmazlığı olan babasının Kısıklı'daki evinde olduğu öğrenildi" ifadelerine yer verildi. Bazı gazetelerde Bilal Erdoğan'ın yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.

AKKAŞ: BASKI YAPILDI

Dosyası elinden alınan Akkaş'ın “Dolayısıyla hem Başsavcılık üzerinden hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış
ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkân verilmiştir” ifadeleri haberde yer alıyor. 

ERDOĞAN TÜRGEV'İ VE BİLAL ERDOĞAN'I BÖYLE SAVUNMUŞTU

Pakistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan Türkiye'yi sarsan rüşvet operasyonunda adı geçen TÜRGEV ile oğlu Bilal Erdoğan'ı şu sözlerle savunmuştu: “Orası bir yurt. Bilal Erdoğan’ın oteli değil. TÜRGEV’den dolaşıp bana gelmek istiyorlar. Oğlum oranın yönetiminde. Mustafa Demir ve Ümraniye Belediye Başkanı onun yönetiminde. Büyük kızım Esra yönetiminde. Yüksek öğrenim öğrenci yurdu orası. Çok övündüğüm bir yurt. Kartal İHL’nin yanında da öyle bir yurt yapıldı. Desteklemeleri lazım. Cumhuriyet Gazetesi mantığı bu tür işlere destek verir mi? Vermez. İnançlı nesillere tahammülleri yok.”

erdogan.20131227094625.jpg