BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  DÜNYA

Almanya Beyrut saldırısını kınadı

Almanya, Muhammed Şatah'ın da ölümüne neden olan Beyrut saldırısını kınadı.

Abone ol
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier,  Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ın da hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı.
 
Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada,  Lübnan'daki söz konusu saldırının açık bir şekilde ülkeyi bir arada tutmak için çaba sarf edenlere karşı yapıldığını belirterek, ülkedeki tüm siyasi güçlere diyalog kurmaları çağrısında bulundu.
 
''Bu terörist eylemi şiddetle kınıyorum'' ifadesi kullanılan Steinmeier, Suriye'deki iç savaştan kaynaklanan istikrarsızlığın Lübnan'daki güçlerin kırılgan dengesini yok etmemesi gerektiği kaydetti. Frank-Walter Steinmeier, ülkede işlevsel bir hükümetin kurulması için ilerlemelerin sağlanması gerektiğine de işaret etti.
 
Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili ve AP'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok da ''alçakça bir cinayet'' olarak nitelendirdiği, Muhammed Şatah'ın da öldüğü saldırıyı  kınadı. Brok, eski Maliye Bakanı Şatah'ın sorumlu bir insan olduğunu ifade ederek, bu suikastin Lübnan'daki iç kargaşanın bir göstergesi olduğunu ifade etti.