BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  GÜNCEL

Hindistan: Bir kadın iki çetenin tecavüzüne uğradı

Hindistan'da üç gün önce arkadaşlarını ziyaret eden bir kadın yolunu kesen iki çetenin tecavüzüne uğradı. Şüpheliler gözaltına alındı.

Abone ol

Hindistan polisi, üç gün önce 21 yaşında bir kadının birbirinden bağımsız iki çetenin tecavüzüne uğramasının ardından 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yetkililer, Pondicherry’deki arkadaşlarını ziyaret eden kadının üç kişi tarafından kaçırıldığını, içlerinden birinin kadına tecavüz ettiğini söyledi.

Polisin aktardığına göre, olayın ardından arkadaşlarıyla buluşan kadının yoluna başka bir çete çıktı ve arkadaşları arasından zorla alınan kadın çetenin toplu tecavüzüne uğradı.

Son şüphelinin de Cuma günü tutuklandığını ifade eden polis şüphelilerin suçlarını itiraf ettiklerini belirtti.

Mahkemeye çıkarılacak olan şüphelilerin 15 gün gözaltında tutulacağı aktarıldı. Şüphelilerin hiçbiri kurbanın kendileri hakkında yaptığı suçlamalar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

BBC’ye konuşan Pondicherry Polisi Baş komiseri Monika Bharadwaj, ‘tuhaf ve vahşi bir dizi olay’ yaşandığını söyledi.

Son tecavüz olayı, Hindistan’da geçen yıl bir kız öğrencinin Delhi’de otobüste toplu tecavüze uğrayıp hayatını kaybettiği olayların yıldönümüne denk geldi. Geçen yılki tecavüzden sonra Hindistan’da cinsel istismar ve şiddete karşı kanunlarda değişikliğe gidilmişti.

Yolları kesildi

Pondicherry’nin liman kenti Karaikel’de arkadaşlarını ziyaret eden 21 yaşındaki kadın arkadaşlarının kısa bir süreliğine eve gitmeleriyle yalnız kaldığı sırada üç kişi tarafından kaçırıldı.

BBC’nin Tamil servisine konuşan Baş komiser Bharadwaj tecavüze uğrayan kızın ifadelerini aktarıp “Gruptan biri kıza cinsel saldırıda bulundu” dedi.

Saldırının ardından arkadaşlarının kızın yanına geldiğini belirten Bharadwaj şöyle devam etti:

“Geri dönerlerken ikinci bir grup tarafından yolları kesildi… grup, içlerinden kurbanı çekip aldı ve güvenli bir yere götürdü. Kız orada da altı kere tecavüze uğradı.”

Polisin aktardığına göre kurban saldırganları tanımıyordu ve iki saldırı da birbirinden bağımsızdı.

Kurbanın şikâyetini ilk başta kayda geçirmeyi reddettikleri belirtilen iki polis memuru da görevden alındı.

Kadın tedavi için hastaneye kaldırıldı ve hayati riskinin bulunmadığı belirtildi.