BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Bıçakçı ustasının hünerleri

Erzincanlı bıçakçı ustası boş vakitlerinde kılıç yapmaya karar verince ortaya ilginç kılıçlar çıktı.

Abone ol Erzincanlı bıçakçı ustası boş vakitlerinde kılıç yapmaya karar verince ortaya ilginç kılıçlar çıktı. Bıçakçı ustası yaptığı çalışmalarla samuray ve Hz.Ali'nin Zülfükar kılıcını yaptı.

Sanayi çarşısında bıçakçı esnafı olarak faaliyet gösteren Doğan Karagülmez, Topkapı Sarayı'nda gördüğü Zülfükar kılıcının ölçüsünü alarak, bu kılıcın benzerini yapmaya karar verdi. Kendi işlerinden boş bulduğu zamanlarda günde 4 saat çalışarak 4 günde çelikten Zülfükar kılıcı yapmayı başaran Karagülmez, yaptığı kılıcı 350 YTL'den satışa çıkardı. İki adet Zülfükar kılıcı yaptığını ve bunlardan birini Almanya'ya sattığını ifade eden Doğan Karagülmez, mesleğin babadan geldiğini belirtti. Karagülmez, "Kılıçlara karşı hevesim var. Zaten şu aralar esnaf krizde, boş duracağımıza bunları yaptım. Zülfikar'ın küpesi kolyesi satılıyor, biz de gerçeğini yaptık. Vatandaştan büyük ilgi gördü." diye konuştu.

Vatandaşın ilgisine göre kılıç yapacağını belirten bıçakçı ustası Doğan Karagülmez, Zülfükar ve samuray kılıçlarından hariç Osmanlı kılıçlarından da örnekler yapacağını kaydetti.