BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Biber gazı sıkan polisler açığa alındı

ABD'deki Kaliforniya Üniversitesi'nin bir kampüsünde düzenlenen eylemde göstericilerin üzerine biber gazı sıkarak tepki toplayan iki polis açığa alındı

Abone ol

ABD'nin Kaliforniya Üniversitesi'nde, Wall Street'i işgal eylemlerine destek için barışçı bir gösteri yapan öğrencilere biber gazı sıkan iki polis açığa alındı.

Geçen Cuma günü üniversite kampüsünde yaşanan olayda, eylemcilerin üzerine yakın mesafeden biber gazı sıkan iki kampüs polisinin görüntüleri tepki yaratmıştı.

Tepkiler üzerine üniversite yönetimi sözkonusu iki polis memurunun açığa alındığını duyurdu.

Eylemler üzerine polis çağıran Üniversite Rektörü, göstericiler üzerinde biber gazı kullanılmasını eleştirdi, ancak istifa etmeyeceğini duyurdu.

Eylem, üniversitenin bir başka kampüsünde 9 Kasım'da yapılan bir gösteri sırasında polisin copla dövdüğü öğrencilerle dayanışma için yapılmıştı.

İki polisin, oturma eylemi yapan göstericilerin yüzlerine yakın mesafeden biber gazı sıkması tepki yarattı.

Üniversitenin Rektörü Linda Katehi, görüntüleri "kan dondurucu" diye tanımlarken, olayla ilgili bir soruşturma açıldığını duyurdu.

Üniversitede görev yapan akademisyenler de eylemcilere karşı aşırı güç kullanıldığını belirterek, olayı kınayan bir bildiri yayımladı.

Ayrıca rektöre de istifa çağrısında bulunuldu.

Ancak Rektör Katehi istifa çağrısını reddetti. "Kurumumun kurallarını ihlal ettiğimi düşünmüyorum. Kampüsü herkes için güvenli hale getirmek adına şahsen çok emek harcadım" diye konuştu.

Wall Street'i işgal eylemleri iki aydan uzun bir süre önce, ekonomik eşitsizlikler ve büyük şirketlerin "açgözlülüğünü" protesto etmek için New York'ta başlatılmıştı.

Daha sonra, hem ABD'nin başka yerlerinde, hem de dünya çapında benzer eylemler yapıldı.