BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de sürpriz zirve

Ligde emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamadı. Olağanüstü toplanan sarı-lacivertli yöneticilerin yaptığı zirveden sürpriz kararlar çıktı.

Abone ol

Fenerbahçe bir yandan lig yarışını rahat bir şekilde sürdürürken diğer yandan Avrupa'da hedeflerine varmanın yollarını arıyor. Sarı-Lacivertli yöneticiler Daum ile yaptıkları toplantıda Avrupa'da başarı konusunu masaya yatırdılar.

Edinilen bilgilere göre, Daum, "Brezilyalı oyuncular Avrupa'nın ünlü kulüpleri tarafından yüksek bedellerle transfer ediliyor. Dolayısıyla kafaları her zaman karışık. Çünkü hedefleri arasında Avrupa'nın ünlü kulüplerinde oynamak ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca Brezilyalı oyuncuların her ülkeye uyum sağlamaları da kolay olmuyor. Tüm bu nedenlerle bizim yapmamız gereken Avrupalı ünlü futbolcuları kadromuza dahil etmektir. Bu taktirde Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmamız kolaylaşır" şeklinde rapor vererek ocak ayından itibaren transfer politikasının bu şekilde değiştirilmesini önerdi... Yönetim henüz kesin karar vermemekle birlikte Daum'un önerilerine sıcak bakıldığı belirtiliyor.

AURELİO GİDİCİ!.. NOBRE VE LUCİANO BELİRSİZ!..

Öte yandan yönetimin sezon başında Marsilya’nın 3,5 Milyon euro’luk teklifine rağmen satmadığı Aurelio’nun, Ocak ayında Fransız ekibine gidebileceği öğrenildi. Şu anda sarı lacivertli kulüpden 1 milyon dolar alan Brezilyalı oyuncunun önümüzdeki Haziran ayında sözleşmesinin bitecek olması ve yeni sözleşme imzalamak için 2,5 milyon dolar gibi astronomik bir ücret istemesi nedeniyle ara transferde satılabileceği ifade ediliyor.

DAUM RİİSE'Yİ İSTİYOR

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması halinde Ocak ayında yeni transferlerle kadrosunu güçlendirmesine kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe’de, yönetimin Daum’un istediği isimlere yer açabilmek için, Aurelio’nun satılamaması halinde, Marcio Nobre yada Luciano’dan birini gönderebileceği gelen haberler arasında. Luciano veya Nobre’nin satılması halinde ise, Daum’un da istediği. Liverpool ve Norveç Milli takımının başarılı sol kanat oyuncusu John Arnie Riise’nin transferi için girişimlere başlayacağı belirtiliyor... Daum'un raporuna genel olarak olumlu bakan yöneticilerin Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkılması halinde Ocak ayında düğmeye basmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Aksi halde "Avrupa'da başarı" parolasıyla hazırlanan yeni yol haritası Haziran ayında devreye girecek.

TUNCAY'I SATABİLİRSİNİZ?

Bu arada yönetimle yaptığı toplantıda Daum'un çok önemli bir konuda daha rapor verdiği öğrenildi. Alman hocanın, tüm gayretine rağmen Tuncay'dan verim alamadığını belirterek, "İyi bir teklif gelmesi halinde Tuncay'ın satılmasına onay verebiliriz" dediği öğrenildi... Yönetimin toplantıda, bu konuda net bir tavır sergilemediği ifade edilirken, bu dakikadan sonra Tuncay için yapılan tekliflerin daha ciddi değerlendirileceği de belirtiliyor.

Kaynak: www.maraton.com