BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.377,47
HABER /  GÜNCEL

Beyefendi taksici devri gelecek

İstanbul'da taksicilik yapan esnaf umudunu 24 Ocak Pazar günü yapılacak seçiminde arayacak.

Abone ol

İstanbul'da taksicilik yapan esnafın başvurabileceği en üst mesleki kuruluş olan odanın başkan adaylarından Türkiye Havalimanı Taksileri Kooperatifler Birliği Başkanı Yahya Uğur, 45 yıldır ikinci kez yapılacak çok adaylı seçimlerle İstanbul'un özlenen taksicilik anlayışı ile buluşacağını söyledi. 2 adaylı seçimin ilk kez 2005 yılında yapıldığını belirten Uğur, 2010 yılının taksici esnafı adına yeniden doğuşun ilk adımı olabilmesini İstanbul'da taksiciliğin mutlaka kurumsal bir yapıya entegre edilmekle olabileceğini belirtti.

Avrupa Kültür Başkenti bir şehrin taksicilerinin sosyal sorumluluk sahibi, topluma hizmet bilincini özümsemiş, esnaf ahlakına yakışır bir anlayışta olması gerektiğini söyleyen Uğur, son yıllarda halkın taksicilere olan güvensizlik algısının düzeltilerek saygınlığın yeniden tesis edilmesi gerektiğini kaydetti. Güzellikleri ile dünyaya örnek olan İstanbul'un halkına ve misafirlerine en iyi taksicilik hizmeti vermesi gereken şehir olması gerektiğini belirten Uğur, taksici esnafına önce kendi içlerine dönük muhasebe yapmalarını ve dönüşüm sağlayacak projeler sunacaklarını söyledi.

Seçimleri kazandığı takdirde taksici esnafın kendisine sahip çıkan bir yönetim anlayışıyla tanışacağını söyleyen Uğur, değişimi ve sorunların çözümünü sadece devletin kurumlarından beklemenin esnafın problemini çözmede yetersiz olacağını ifade etti. Temel hedeflerinin halkın memnuniyeti olduğunu belirten Uğur meslekte yapılması gereken değişim için geç kalınmaması gerektiğini vurguladı. Taksi sahiplerine seslenen Uğur, asıl sahiplerinin halk olduğunu, halkı ile bütünleşmeyen, sorunları ile yüzleşmeyen bir mesleğin tükenmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Bizim hedefimiz genç bir kıza annesinin herhangi bir olumsuz durum karşısında taksiciler güvenilir esnaftır onlardan yardım iste diyebilmesini sağlamaktır diyen Uğur, sektörün durumundan Emniyet Müdürlüğü'nün, Belediyelerin, halkın ve şoförlerin şikayetçi olduğunu söyledi. Bugüne kadar taksilerdeki gelişme sağlanması için hiçbir oda yöneticisi öneri getirmemiş diyen Uğur, değişim ve dönüşüm kendi içimizde başlamalıdır dedi. İnsanların taksi şoförleri ile yaşadıkları sorunları iletmekte muhatap bulamadıklarını söyleyen Uğur, müşterisine karşı saygısızlık yapmış, suç işlemiş bir şoförün durak değiştirmesinin sorunu çözemeyeceğini savundu.

Meslekten uzaklaştırılmış bir şoför henüz görmedim diyen Uğur, sorunların buradan kaynaklandığını söyledi. İçimizde ki birkaç kötü emelli insan yüzünden camiamızın lekelenmesine göz yumamayız diyen Uğur, taksici esnafın gereken iradeyi ortaya koyacağına inandığını söyledi. Taksinin sahibi ve şoförlerinin kimliklerinin gerektiğinde ulaşılabilir olmasını sağlayacak teknolojik alt yapının mevcut olduğunu söyleyen Uğur, taksici sorununa muhatap bulamazken halk ne yapsın diye soruyor. Mevcut yönetim tarafından 45 yıldır bir aile şirketi gibi kendi içinde yönetilen odanın kendi esnafına yabancılaştığını kaydeden Uğur, internet sitesi bile olmayan bir odanın mensubuyuz dedi. 2010 Kültür Başkenti bir şehirde proje olarak internet sitesi kuracağım demekten utandığını ifade eden Uğur, bir mesleğin yok oluşunun önüne ancak taksicilerin geçebileceğini söyledi.

Korsan taksiyi bitirmenin yolu halka en iyi hizmeti sunmaktan geçer diyen Uğur, halkı yanınıza, arkanıza almadan korsanla mücadele etmeniz mümkün değildir dedi Uğur,halkın taksicisine sahip çıktığı bir mesleğe devletin gereken desteği yasal düzenlemelerle zaten sağlayacağını söyledi. Korsana karşı geçen yıl ekim ayında düzenlenen mitingin taksicisine sahip çıkmayan yönetime karşı yapılmasının daha isabetli bir çözüm olduğunu ekleyen Uğur, taksiciler esnaf odasında çalışan bir kişinin korsan taksicilik yaparken yakalanmasının yakalanmasının izahının yapılamayacağını söyledi.


Yahya Uğur' un En Önemli Projeleri

- İstanbul'un hangi odasına kayıtlı olursa olsun tüm Taksicilere 24 Saat ücretsiz Hukuk Danışmanlığı verilecek

- Müşteri memnuniyeti sağlanarak halkın desteği devletin yardımı ile korsan taksicilik önlenecek

- Taksicilerin rahat çalışabilmeleri için ilgili belediyeler ile ortaklaşa cep duraklar inşa edilecek

- Taksi durakları şoför ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize edilecek

- Şoför ve Müşteri güvenliğini sağlamak için araçlara teknolojik takip sistemi kurulacak

- Taksici esnafı arasında iletişim sağlanarak birlikte topluma faydalı sosyal ve toplumsal sorumluluk projeleri gerçekleştirilecek

- Taksicilere 24 saat hizmet verecek bakım servisleri açılacak

-Taksicilerin sorunlarının demokratik ve denetime tabii olması için ilgili meslek kuruluşlarınının seçeceği taksiciler meclisi oluşturulacak

- İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyelerinden 1 kişinin nöbet tutacağı 24 saat açık oda hizmeti verecek

- Sosyal tesislerimizin taksici esnafına açılarak ailecek tatil imkanı sunulacak

- 24 saat çekici hizmeti, kaza denetim aracı hizmeti sunulacak

- Taksicilerin ortak sesini ve ortak aklının ortaya çıkacağı istanbul taksiciler meclisi kurulacak


- Yahya Uğur Kimdir:Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunu olup 5 yıldır Türkiye Havalimanı Taksiciler Kooperatifler Birliği Kurucu Başkanlığını yapıyor.