BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Beştepe'den Barzani'ye son ihtar: Sessiz kalmayız izin vermeyiz

Mesud Barzani yönetimi 25 Eylül'deki referandum için ayar direrken, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan son dakika açıklamalar geldi. İbrahim Kalın 'bedeli olur' diyerek referandumun iptal edilmesini istedi. Kalın Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesiyle ilgili de konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kerkük’ün bağımsızlık referandumuna dahil edilmesinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kalın, 'Bu referandumun mutlaka sonucu olacaktır. Erbil'den beklentimiz uyarımıza kulak vermesidir' dedi.

Basın toplantısı düzenleyen İbrahim Kalın, “Kuzey Irak'ta devam eden referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulunduk. Bu sorunu çözmeyecek daha da karmaşık hale getirecektir. Irak Parlamentosu da anayasaya aykırı olduğu, vazgeçilmesi gerektiği yönünde bir karar aldı. Biz Kuzey Irak yönetimiyle iyi ilişkiler kurduk bunları devam ettirme niyetindeyiz” dedi.

İSRAİL DIŞINDA KİMSE YOK
“Bizi rahatsız eden Kerkük'ün de bu referanduma dahil edilmesi” diyen Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cenazenin geri çıkarılmasına Cumhurbaşkanlığı'ndan sert tepki

-“Bu karar sorunları daha da karmaşık hale getirecektir. İsrail dışında tek bir ülke yok. Bağdat'ın aldığı karar da bu çerçevede önem arz ediyor. Kerkük Kürt bölgesine dahil değil, sessiz kalmayacağımızı ifade etmek isterim.

KAOSA İZİN VERMEYİZ
-Orada bir kaos ortamının oluşturulmasına göz yumacak değiliz. Kerkük Valisi görevden alındı. Bu sonucun oluşmasında kendisi doğrudan etkili olmuştur.

DERHAL VAZGEÇİLSİN

-Bizim çağrımız, bu referandum kararından derhal vazgeçmeleri ve Irak'ın toprak bütünlüğü içerisinde Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik adımların atılması olacaktır.”