BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.393,16
HABER /  POLİTİKA

Beştepe'den ABD'ye Adil Öksüz sorusu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, FETÖ imamlarından Adil Öksüz ile ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamanın tatminkar olmadığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Büyükelçiliği'nden Adil Öksüz'ün aranmasına ilişkin yapılan açıklamayı tatminkar bulmadıklarını söyledi. Kalın, ABD'nin konuya ilişkin daha detaylı bilgi vermesi gerektiğini kaydetti.

İbrahim Kalın, Beştepe'de gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdirilmesiyle ilgili konuşan Kalın, harekatın gerekçesinin güvenlik olduğunu ve sahadaki mücadelenin hala devam ettiğini kaydetti.

BARZANİ'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU ÇIKIŞI

Barzani'nin bağımsızlık için referanduma gidileceğini açıklamasını da değerlendiren Kalın, konuyu Kürt Bölgesel Yönetimiyle görüştüklerini söyledi. Atılacak adımı doğru bulmadıklarını belirten Barzani, "Hem DEAŞ ile mücadele hem PKK ile mücadele bağlamında, güvenlik risklerinin hat safhada olduğu bir döneme bunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN TELEFONLA ARANMASI

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmaya rağmen Adil Öksüz'ün ABD Büyükelçiliği'nden aranmasıyla ilgili yapılan açıklamaları da yeterli bulmadıklarını söyleyen Kalın, yapılan açıklamanın kendilerini tatmin etmediğini belirtti. Kalın, bu konuda daha detaylı bir açıklama beklediklerini kaydetti.