BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  MEDYA

Besmele çekmesi Aysever'i rahatsız etti!

Ekmeleddin İhsanoğlu'nan basın toplantısı öncesi besmele çekmesi Enver Aysever'i rahatsız etti.

Abone ol

Gazeteci Enver Aysever'den, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na besmele sorusu! "Laik bir ülkede besmele ile basın toplantısına başlanır mı" diye soran Aysever'e twitter'dan da tepki geldi. Aysever, tepkiler üzerine bir kez daha twit atarak, "besmelenin kimlik tarifi olacağını, devletin başının bunu yapamayacağını" iddia etti.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun besmele ile basın toplantısına başlaması Enver Aysever'i rahatsız etti. Twitter üzerinden İhsanoğlu'na tepki gösteren Aysever, "Ekmel Bey'e sormak hakkım. Hangi laik ülkede besmele ile basın toplantısı açılır" diye yazdı.

TAKİPÇİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ 

Aysever'in bu twitine bazı takipçiler ise tepki gösterdi. İhsanoğlu'na destek verilmesi gerektiğini belirten kullanıcılar Aysever'in bu eleştirilerinin temelinde Demirtaş'a olan desteğin olduğunu iddia etti.

114.20140801193027.jpg

@ikyigit-  Unuttuğumuz ve sürekli seçimlerde hüsran yaşadığımız detay bu ülke muhafazakar dolayısıyla seçmene hitap edilmeli.
 
hasan önal ‏@onalshipping
hocam afedersin ike ike ekmel babaya oy vereceksiniz
 
Tuna Ust ‏@fishy_missy
sana göre benim de hakkım yok sormaya ama, sen neden demirtaşa oy vereceksin?
 
selim ferit ‏@fireofOctopus
Kullandığınız tabiri bir daha kullanmamanızı rica ediyorum. Herkesin özgür iradesi. Kimse kimseyi yargılayamaz @enveraysever2
 
durusu polatkan ‏@durupolat
Erdoğan daha laik,ona oy versinler veya oy kullanmasınlar ,böylece de aynı sonucu sağlarlar,nerde Ekmelettin nerde Erdoğan
 
Grey ‏@FLyfbk
Seçim turlarında Kur'an öpmekle,Besmeleyle toplantı açmak aynı şey mi?
Besmeleden rahatsız olmanıza anlam veremedim. @enveraysever2
 
mehmet yılmaz ‏@yilmazmehmet
enver aysever senin programını severek izleyen biri olarak ben de şunu söylüyorum sana;resmen saçmalamışsın.
 
erkam ‏@qumfeenzir
çözüm belli laikliği kaldırıcaz.

KENDİNİ SAVUNDU

Aysever, sözlerinin tepki çekmesi üzerine yeni bir twit attı ve besmele çeken insanlara saygısı olduğunu söyledi. Aysever şunları yazdı:

"Benim 'Besmele' çeken, inançlı insana saygım var. Ama devletin başı olacak kişi bunu yapamaz. Bu bir kimlik tarifi olur, dayatmaya döner."