BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta bir polis şehit oldu

BEŞİKTAŞ'ta karşı yönden gelen otomobil ile polis aracının kafa kafaya çarpıştığı kazada bir polis şehit olurken bir polis de yaralandı.

Abone ol

BEŞİKTAŞ’ta trafik ekibine ait bir polis aracı ile otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada, 1 polis şehit olurken, 1 polis de yaralandı.

Polis aracı ile çarpışan lüks otomobilin sürücüsünün ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olduğu öğrenildi. Çetin'in kaza sonrası yapılan alkol kontrolünde 0,93 promil alkollü çıktığı öğrenildi. 

Beşiktaş'ta alkollü araç kullanırken bir polisin ölümüne neden olan Rüzgar Çetin tutuklandı.
Kaza, Beşiktaş, Çırağan Caddesi’nde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ortaköy istikametinde seyir halinde olan 34 A 4342 plakalı trafik ekibi, karşı istikametten gelen 34 RUZ 27 plakalı lüks otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

POLİS YOLA FIRLADI

Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durdu. Meydana gelen kazada polis memuru araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan memur araç içerisinde sıkıştı. Otomobil sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. 

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi. olay yerine gelen sağlık ekipleri yola savrulan ve durumu ağır olduğu öğrenilen polis memuru İsmet Fatih Alagöz ambulansla Fulya Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Alagöz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ÜNLÜ YÖNETMEN SİNAN ÇETİN'İN OĞLU GÖZALTINDA

Kazaya karışan lüks otomobil sürücüsünün ise ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olduğu ortaya çıktı. Çetin olaydan sonra gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

İLK AÇIKLAMASI: ÜZGÜNÜM

Rüzgar Çetin, adliyeye sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak emniyetten çıkarılan Çetin, çok üzgün olduğunu söyledi.

ALKOLLÜ ÇIKTI

Kaza sonrası Rüzgar Çetin'in yapılan alkol kontrolünde 0,93 promil alkollü olduğu belirlendi. Kesin sonuç ise kan testi sonrası belirlenecek.

İŞTE SİNAN ÇETİN'İN OĞLUNUN POLİS ARACINA ÇARPTIĞI AN

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, polis aracı içerisinde sıkışan ve ismi öğrenilemeyen diğer polis memurunu kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu polis memuru, araçtan çıkartılarak ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yaralıların kurtarılması ve kaza yapan araçların yol üzerinden kaldırılmasının ardından trafik tekrar açıldı.

Olay yeri inceleme ekipleri kaza yerinde inceleme yaparken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

RÜZGAR ÇETİN 2004'TEN BU YANA 28 TRAFİK CEZASI ALMIŞ

Alınan bilgiye göre Rüzgar Çetin, ehliyetini aldığı 2004'ten itibaren 28 trafik cezası aldı. Bu cezaların 11'ini ehliyet kemerini takmamaktan alan Çetin'e en son 16 Eylül 2015'te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulandı.

2007'DE EHLİYETİNE İKİ YIL EL KONULMUŞ

Çetin'in ehliyetine 13 Temmuz 2006'da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 ay el konulduğu öğrenildi. Ardından 9 Ağustos 2007'de ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan Çetin'in ehliyetine 2 yıl el konulduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle Rüzgar Çetin'in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, hastanedeki kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıkması sebebiyle 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay el konulacak. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini alamayacağı öğrenildi.