BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Avrupa'ya ateşkes için destek çağrısı!

Paris'te konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yaşanan çatışmalara kayıtsız kalmamaları için Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa hükümetinin Türkiye'de yaşanan çatışmalara kayıtsız kalmaması gerektiğini belirterek "Türkiye'de çatışmaların durması, yeniden karşılıklı ateşkesle barış masasına dönülmesi konusunda herkesin ısrarcı olması lazım. Fransa hükümeti dahil olmak üzere" dedi.

PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in 2013'te Paris'te öldürülmesiyle ilgili Fransa Ulusal Meclisi'nde düzenlenen konferansa katılan Demirtaş, 3 yıl önce saldırının gerçekleştiği zaman Türkiye'deki siyasi ortamla bugünkü durumun farklı olduğunu vurguladı.

Türkiye'de yaşanan çatışmalara Fransa'nın kayıtsız kalmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Türkiye'de çatışmaların durması, yeniden karşılıklı ateşkesle barış masasına dönülmesi konusunda herkesin ısrarcı olması lazım.Fransa hükümeti dahil olmak üzere" diye konuştu.

'BÖLGE BARIŞI TÜRKİYE'YE BAĞLI'

Bölgedeki barışın Türkiye'ye de bağlı olduğunu belirten Demirtaş, "Çünkü Suriye barışının yolu aynı zamanda Türkiye'nin iç barışından geçiyor. Bu konuya atıf yapmayan, duyarsız kalan hiçbir siyaset Türkiye'de kalıcı barışı savunamaz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hükümetleri ve AB kurumlarına çağrıda bulunarak "Artık AB'nin etkili hükümetlerinden ve etkili bütün kurumlarından ayakları yere basan bir karar üretmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Paris'te Kürt Enformasyon Bürosu’nda 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez silahlı saldırıda öldürülmüştü.
Saldırının tek sanığı olarak tutuklanan 30 yaşındaki Ömer Güney hakkında "terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemek suçundan" dava açılmasına karar verilmişti.