BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Beşiktaş zirveye kuruldu

İnönü'de F.Bahçe'ye kaybederek zirve yarışında ağır bir yara alan Beşiktaş Ankara'da gol olup yağdı. Sivasspor da evinde kaybedince Beşiktaş zirveye el koydu.

Abone ol

ANKARASPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 4

Beşiktaş 31. haftayı lider olarak kapatıyor !.. Siyah-beyazlılar, Ankaraspor'u 4-1 mağlup ederken, Sivasspor'un İstanbul BŞB'ye 2-1 mağlup olması Kara-Kartalları liderlik koltuğuna oturttu.

Beşiktaş, karşılaşma boyunca rakibinden daha iyi bir futbol ortaya koyarken, siyah-beyazlılara Ankaraspor karşısında galibiyeti getiren golleri, Holosko, İbrahim Toraman, Tello ve Holosko kaydetti. Ankaraspor'un tek golü ise Ediz'den geldi.

Beşiktaş bu galibiyetle birlikte puanını 62'ye çıkararak liderlik koltuğunu Sivas'tan alırken, Ankaraspor 40 puanda kaldı.

Maçın ilk yarısının dakika dakika anlatımı DİĞER SAYFADA...
[PAGE]

MAÇTA İLK YARI

2. dakika Karşılaşmanın ilk atağı geldi. Bobo'nun vuruşunda Ediz topu kornere gönderdi. Delgado'nun kullandığı köşe vuruşunda Sivok kafa ile vurdu, top auta gitti.

4. dakika Yusuf'un pasında İbrahim Üzülmez topla buluştu ama Ankarasporlu oyuncular topu taca attı. İçeri gelen topu Ediz karşıladı ama bu kez de Cisse toopu kazandı.

  7. dakika Beşiktaş atağında Holosko ceza sahasına hareketlendi topu önüne aldı ama hakem Halis Özkahya düdüğünü çaldı ve elle kontrolden dolayı Holsoko'ya sarı kart gösterdi.

9. dakika Bu arada Sivasspor'un İ.B.B karşısında 1-0 geriye düştüğü haberi stata gelince Beşiktaş taraftarı ayağa kalktı.

12. dakika Ankaraspor serbest vuruş kullandı, Mehmet Özdemir'in kafa ile indirdiği top istediği yere gitmedi. Bu dakikalarda Ankaraspor daha derli toplu bir futbol sergiliyor...

15. dakika
Ankaraspor Neca ile hücuma kalkmak isterken İbrahim Toraman kesti ama yine Ankaraspor topu kaptı. Bu kez hızlı atağa Ömer Aysan da katıldı. Ceza sahası içerisinde bomboş kalan Ömer, çok kötü bir vuruşla topu auta attı.

18. dakika Ankaraspor Beşiktaş kalesini zorluyor... Mehmet Çakır ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ama top auta çıktı.

21. dakika Holosko sağdan hızlı atağa kalktı ama Ediz topu taca atarak atağı kesti. Kullanılan taç atışı yine taca çıktı. Bu kez Delgado topu aldı ve ortaladı ama Ankaraspor defansı topu uzaklaştırdı.

26. dakika İbrahim Üzülmez soldan geldi Bobo'ya verdi. Bobo, Delgado'ya aktardı ve Delgado ortaladı ama o noktada tek Beşiktaşlı yoktu...

  30. dakika Beşiktaş atağında Delgado'nun pasıyla Holosko hareketlendi, topu önünde buldu ve sert bir vuruşla topu ağlara yolladı.

31. dakika
Beşiktaş atağında Yusuf'un sağ ayağıyla gelişine yaptığı vuruşu direkte patladı. Beşiktaş üst üste atak geliştirmeye başladı...

34. dakika Beşiktaş orta alanda Ernst ve Cisse ile topa hakim olmaya çalışıyor.

  37. dakika Cisse'nin pasında Holosko bu kez soldan gitmek istedi ama defans topu karşıladı ve Ankaraspor atağa kalktı. Sivok defansı az kişi ile yakalanınca rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü.

40. dakika Ankaraspor sol kanattan atağa kalkmak istedi ama Beşiktaş defansı topu kesip hızlı atağa kalktı. Top Holosko'ya geldi ama hakem Holsoko'nun rakibine faul yaptığını ifade ederek oyunu durdurdu.

44. dakika Cisse'nin pasında Yusuf topa hakim oldu ve Delgado'ya aktardı. Delgado yerde kaldı ama hakem devam dedi.

45+1. dakika Hakem ilk yarıdaki son düdüğü çaldı.

Maçın ikinci yarısının dakika dakika anlatımı DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

MAÇTA İKİNCİ YARI

  46. dakika Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor... Sivok oyundan çıktı, yerine Gökhan Zan girdi.

49. dakika Ömer Aysan sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, Rüştü topu kontrol etti.

51. dakika Sağ kanattan gelen sert şutu o kadar güzel uzanıp kurtardı ki, stat Rüştü sesiyle inledi...

58. dakika Ankaraspor yine gole çok yaklaştı. Ara pasında Bilal ceza sahasında topla buluştuğu anda Rüştü müdahale etti ve top dışarı çıktı. Bu arada Rüştü bu pozisyonda sakatlandı.

  60. dakika Köşe vuruşundan gelen top Beşiktaş defansından sekti. Ediz kafa ile vurdu ve topu ağlara gönderdi.

  61. dakika
Golü atan Ediz formasını çıkardığı için sarı kart gördü.

67. dakika Ankaraspor yine tehlikeli geldi. Hızlı atakta Mehmet Özdemir ön direkte kafa ile vurdu ama top auta çıktı.

  69. dakika Beşiktaş'ta Delgado oyundan çıktı, yerine Tello girdi.

70. dakika Tello bir kez daha ortaladı, yine defans karşıladı ve yine kornere çıktı. Tello yine kullandı, yine kornere çıktı...

  71. dakika Bu kez İbrahim Toraman vurdu ve top ağlarla buluştu.

  75. dakika Beşiktaş'ta Yusuf oyundan çıktı, yerine Uğur İnceman girdi.

  79. dakika Ankaraspor'da, Özer Hurmacı sakatlanıp oyundan çıktı, yerine Teo girdi.

87. dakika Ankaraspor yine sağdan geldi. Teo'nun attığı pasta Anıl'dan önce araya giren İbrahim Üzülmez çok önemli bir tehlikeyi önledi.

  89. dakika Uğur'un pasında Senecky topu çeldi. Tello tekrar ortaladı, Bobo arka direkte kafa ile vurdu ve top ağlarla buluştu.
90. dakika
Beşiktaş 3. glün ardından iyice rahatladı... Ve atak geliştiriyor...

  90+1. dakika Baki'nin geri pasında topu alan Senecky inanılmaz bir hata yapınca Tello topu kaptı ve golünü attı. Şimdi fark 3 oldu...