BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHPye Nazım Hikmetli gönderme

Anayasa değişikliği konusunda 'uzlaşmayacağız' şeklinde açıklamalara yapan CHP'yi eleştiren Erdoğan, Baykal'a şiirli gönderme yaptı;

Abone ol

Anayasa değişikliği konusunda daha görüşmeye başlamadan" hayır uzlaşmayacağız" şeklinde açıklamalara yapan CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bu tür siyaseti bırakın artık. Bakın Nazım Hikmet ne güzel söylemiş, 'Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa'" dedi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Anayasa değişikliği çalışmalarına değindi.

YANDIM, PİŞTİM, OLDUM

Milletin iradesi üzerine hiçbir güç kabul etmediklerinin kaydeden Erdoğan, ''6.5 yıl boyunca milletimizin verdiği yetkinin dışına asla çıkmadık'' dedi.

Dürüst, ilkeli, demokratik siyaseti kendilerine şiar edindiklerinin belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bakın Nazım Hikmet ne güzel söylemiş, 'Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' Yıllar boyunca bu söz, adeta bir slogan gibi tekrarlandı durdu. Elbette ki yanacağız. Yandım, piştim, oldum var ya... İşte o... Başka türlü olmaz. Biz de diyoruz ki, elimizi taşın altına koyalım. Gelin Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelesinde buradan nasibimizi alalım.

Gelin hukukun önünü açalım, hukuka yardımcı olalım, gelin demokrasinin standardını yükseltelim, gelin sorun alanlarını tek tek tespit edelim, bu sorunlara ortak çözümler arayalım. 6.5 yıldır biz bu çağrıda bulunuyoruz. Ancak 6.5 yıldır bu çağrımıza yanıt alamadığımız gibi, engellemelerle de karşılaşıyoruz. AK Parti olarak uzlaşmadan hiçbir zaman kaçmadık, kaçmıyoruz.

Biz mutabakat zemininden hiçbir zaman ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız. Söz konusu olan Türkiye ise Türkiye'nin meseleleri ise gerisi teferruattır. Ancak uzlaşıyı kendi düşüncesini, kendi dayatması herkesin kabul etmesi gibi anlayanlar, belli bir çevrenin görüşünün bir defa hakim olması için uzlaşıyı araç haline getirenler de şunu iyi bilmelidir ki onlar da yanılırlar. Uzlaşı milletin iradesinde, milletin takdirinde olur. Uzlaşa ileriye doğru adım atmakta, değişmekte, gelişmekte olur. Geriye doğru adım atılmasını, statükonun muhafazasını uzlaşı zemini gibi gösterenler hata yaparlar.''

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'NDE CHP ELEŞTİRİ

Sözü, yapılması düşünülen Anayasa değişikliğine getiren Erdoğan, ''Anayasal konularda ne zaman bir değişiklik gündeme gelse birilerinin hemen tavrını belli ettiğini'' kaydetti.