BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Beşiktaş ipten döndü

Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında Ankaraspor'u 3-2 yenen Beşiktaş, zirve takibini sürdürdü.

Abone ol

6 maçlık galibiyet serisini geçen hafta Kayserispor yenilgisiyle sonlandıran siyah-beyazlılar, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve sezonun ikinci yarısında aldığı galibiyetlerle dikkat çeken başkent temsilcisini 90+3'te İbrahim Toraman'ın golüyle mağlup ederek, geçen haftaki yarasını sardı.

Maçta 82. dakikayı 2-0 önde geçen Beşiktaş, De Nigris'in 83 ve 86. dakikadaki golleriyle adeta dondu kaldı. Savunma oyuncusu İbrahim Toraman'ın uzatma bölümünde attığı gol Dolmabahçe'de büyük coşku yaratırken, Ankarasporlu futbolcular ise yedikleri gol sonrası kendilerini yerlere attılar.

BAŞKAN DEMİRÖREN, TARAFTARLA TARTIŞTI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, siyah-beyazlı takımın uzatma anlarında attığı 3. golün ardından siyah-beyazlı bir taraftarla tartıştığı görüldü.

Ankaraspor'un üst üste gelen golleri sonrası kendisi ve yönetim kuruluna yönelik laf atan taraftara, galibiyet golünün ardından büyük tepki gösteren Demirören'in oldukça öfkeli olduğu gözlendi. Demirören'i yönetici arkadaşları zorlukla yatıştırdı.

RÜŞTÜ'YE ÖNCE TEPKİ, SONRA ALKIŞ

Beşiktaş taraftarı, Ankaraspor golleri sonrası yuhaladığı kaleci Rüştü'yü, maçın bitiminde alkışlarla soyunma odasına gönderdi. Ankaraspor'un üst üste attığı goller sonrası tribünlerin hedefi olan deneyimli kaleci, kendisine atılan bir şutta topu tuttuktan sonra taraftarlarca yoğun biçimde yuhalandı.

Rüştü, Beşiktaş'ın son anlarda gelen galibiyet golünün de etkisiyle, maç sonrası soyunma odasına giderken bu kez alkışlandı. Taraftarları alkışlayan Rüştü, soğuk sahaya rağmen formasını çıkarak, kapalı tribündeki taraftarlara verdi.

UZATMALARDA GELEN 3. GALİBİYET

Beşiktaş, ligde bu sezon uzatma bölümünde attığı gollerle 3. galibiyetine ulaştı. Siyah-beyazlılar, Gaziantepspor deplasmanında Batuhan'ın 90+5'te attığı golle 1-0, Konyaspor deplasmanında da Nobre'nin 90+3'te attığı golle 2-1 galip gelmişti. Bu akşam da İbrahim Toraman, 90+3'te takımını 3-2'lik galibiyete taşıdı.

ERTUĞRUL SAĞLAM, HOLOSKO'NUN KRAMPONLARINI BAĞLADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolcusu Filip Holosko'nun kramponlarını bağladı. Karşılaşmanın hemen başlarında Slovak futbolcunun kramponlarının bağcıkları açıldı. Sağlam, eldivenli olarak oynayan futbolcusunun saha kenarında bağcıklarını bağlayarak, mütevazı davranışta bulundu. Sağlam'ın bu hareketi, numaralı tribündeki Beşiktaşlılar tarafından alkışlandı.

HİKMET KARAMAN'IN KAFASINA KARTOPU ATILDI

Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaşlı bazı taraftarlar Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın kafasına kar topu attı. Numaralı tribünde oturan ve yedek kulübesine oldukça yakın olan taraftarların attığı kartoplarından biri, Karaman'ın başına isabet etti. Karaman bunun üzerine tribüne dönerek, tepkisini dile getirdi.

BU KEZ İLK GOLÜ BEŞİKTAŞ ATTI

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de 5 maç sonra ilk golü atan taraf oldu. Ligde oynadığı son 5 maçta ilk golleri kalesinde gören ve bunlardan 4'ünde yenilgiden galibiyete ulaşmayı başaran, son Kayserispor maçını ise yitiren siyah-beyazlılar, Ankaraspor maçında Nobre'nin 11. dakika attığı golle öne geçti.

NOBRE'DEN GOLLERE DEVAM

Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki golcü futbolcusu Mert Nobre, skorer yönünü Ankaraspor maçında da gösterdi. Maçın 11. dakikasında çizgi üstünde kafayla dokunarak attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Brezilya asıllı futbolcu, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Nobre, ligin ilk yarısında sadece tek gol atmıştı. Bu arada, sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan ve 0-0 sona eren Ankaraspor maçında aynı futbolcunun uzatma bölümünde attığı nizami gol, hakem tarafından ''elle oynama'' gerekçesiyle geçerli sayılmamış ve Beşiktaş yönetimi bu karara büyük tepki göstermişti.

HOLOSKO SİFTAH YAPTI

Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, siyah-beyazlı formayla ligdeki ilk golünü de Ankaraspor'a attı. Siyah-beyazlıların devre arasında Vestel Manisaspor'dan renklerine kattığı Holosko, 60. dakika attığı golle, ligde ''siftah'' yaptı. Holosko, Beşiktaş formasıyla Fortis Türkiye Kupası'nda yine Ankaraspor'a, İstanbul'da 3-1 biten maçta bir gol atmıştı.

SCHILDENFELD GÖZ DOLDURDU

Beşiktaş'ın yeni transferi, siyah-beyazlı formayla ilk 11 de çıktığı ilk maçta performansıyla göz doldurdu. Maçın genelinde yerinde müdahaleleriyle dikkat çeken Hırvat savunma oyuncusu, hava toplarında da etkili gözüktü.

''ÖLÜM, ÇEK ELİNİ TRİBÜNÜMÜZDEN''

Beşiktaşlı taraftarların, yeni açık tribünde açtıkları bir pankart dikkat çekti. Siyah-beyazlı taraftarlar, son dönemde başta tribün liderlerinden ''Optik'' lakaplı Mehmet Işıklar olmak üzere, bazı fanatik Beşiktaşlı taraftarların ölümü üzerine tribüne ''Ölüm çek elini tribünümüzden'' yazılı pankart açtı.

TARAFTARDAN BÜYÜK DESTEK

Beşiktaşlı taraftarlar, Kayserispor yenilgisinin ardından takımlarına Ankaraspor maçında büyük destek verdi. İstanbul'daki oldukça soğuk bir hava ve kar yağışına rağmen tribünleri dolduran 10 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, maç boyunca takımları lehine tezahürat yaparken, şampiyonluk şarkıları söyleyerek, futbolculara moral verdi. Ankaraspor'un üst üste gelen golleri sonrası adeta şok olan taraftarlar, galibiyet golüyle stadı mutlu terk etti.

CISSE SAKATLANDI

Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Cisse, sakatlığı nedeniyle maçı tamamlayamadı. Sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Kayserispor maçında oynayamayan Cisse, maçın son anlarında oyundan alındı.

DE NİGRİS'İN GAYRETİ YETMEDİ

Ankarasporlu De Nigris'in gayreti, takımının İstanbul'dan puan alması için yetmedi. Başkent takımının devre arasında Gaziantepspor'dan aldığı Meksikalı golcü, maçın son anlarında attığı 2 golle takımını 2-2'ye taşıdı, ancak Beşiktaş'ın uzatmada attığı golün ardından Ankaraspor puan alamadı.

De Nigris'in maçta bir şutunda da top kale direğinden döndü. Gaziantepspor formasıyla ligde 8 golü bulunan De Nigris, Ankaraspor'da da gol sayısına 3 ekleyerek, toplamda 11'e ulaştı.

SAHA KOŞULLARI ZORLADI

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları ve BJK İnönü Stadı'nın zeminindeki kar, maçta her iki takım oyuncularını da zorladı. Maçın 32. dakikasında oyunu durduran maçın hakemi Yunus Yıldırım, kardan kapanan saha çizgilerini temizletti.

Bu arada, Ankarasporlu Risp'in, aldığı darbe sonucu güzünde morarma ve şiş meydana geldi. Risp, kapanma noktasına gelen gözünün üzerine kar koyarak acısını dindirmeye çalışırken, bu oyuncuya saha kenarında da buz tedavisi uygulandı.