BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad'ın planı deşifre oldu

Bölgedeki kaynaklar, Esad’ın Suriye’deki diğer Kürt grupları by-pass ederek PYD üzerinden özerklik kartı oynadığını ileri sürüyor.

Abone ol

Suriye’deki diğer Kürt gruplardan bağımsız hareket ederek Resulayn ve Kobani’yi ele geçiren PYD güçlerinin Şam yönetimiyle dirsek temasında olduğu kesinleşiyor. Esad’ın PYD’ye silah ve mühhimat yardımı yaptığı belirtiliyor.

Suriye’deki diğer Kürt gruplardan bağımsız haraket ederek, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Resulayn kenti ile Kobani’yi ele geçiren PYD güçlerinin, Şam yönetiminden destek aldığı yönündeki bilgiler giderek güçleniyor.

PYD’NİN SİLAHLARI SURİYE LİDERİNDEN

Bölgedeki kaynaklar, Esad’ın Suriye’deki diğer Kürt grupları by-pass ederek PYD üzerinden ‘özerklik’ kartı oynadığını ileri sürüyor. Şam yönetiminin bu yolla, hem Kuzey Suriye’yi kontrolü altında tutan ÖSO’yu zayıflatmayı, hem de Türkiye’deki ‘çözüm sürecini sekteye uğratmayı’ hedeflediği dillendiriliyor. Şam yönetimi ile PYD bağlantısının el Muhaberat kanalıyla sağlandığı da vurgulanıyor. Esad’ın bu temasların ardından, Resulayn saldırısından önce PYD’ye silah yardımı yaptığı belirtiliyor. Resulayn’ı kontrolü altına alan PYD’ye ‘ağır silah’ konusunda da destek verileceği söyleniyor. PYD’ye yapılan desteğin ulaştırılmasında, Esad birliklerine bağlı helikopterlerin kullanıldığı da iddialar arasında...