BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Beş film vizyona girdi

Beş yeni film vizyona girdi. Bunlar içinde en çok ilgi göreni ise Kurtlar Vadisi-Irak

Abone ol

'Proof', 'Aşk ve Gurur', 'Kurtlar Vadisi: Irak', 'Aile Bağları' ve 'Seks ve Felsefe' adlı beş yeni film gösterime girdi.

John Madden'in yönettiği filmde Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins ve Jake Gyllenhaal rol alıyor.  
 
Dram türündeki film, dahilikle deliliğin, kız çocuklarıyla babalarının arasındaki şefkatli ilişkinin ve gerçeğin doğasıyla aile arasındaki bağlantıları araştırarak, babasının geçmişiyle kendi geleceğinin gölgesinde sıkışıp kalan gizemli bir genç kadının zorlayıcı hikayesini anlatıyor.
 
'Aşk ve Gurur' da vizyonda
 
Joe Wright'ın yönettiği 'Aşk ve Gurur' adlı film de gösterime girdi.

Keira Knightley, Talulah Riley ve Rosamund Pike'ın rol aldığı film, dram-romantik türünde.

Jane Austen'ınromanı 'Aşk ve Gurur', 65 yıl aradan sonra sinemaseverlerle buluşuyor. Tüm çekimleri İngiltere'de gerçekleştirilen film, dönemin mekan ve atmosferine sadık kalıyor.
 
Beş kız kardeş olan Bennetlar, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır.
 
Thomas Bezucha'dan 'Aile Bağları'  
 
Claire Danes, Diane Keaton, Rachel McAdams'ın rol aldığı 'Aile Bağları' da vizyona girdi. Dram-romantik türündeki filmi Thomas Bezucha yönetti.

New England’da yaşayan Stone ailesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel'de biraraya gelir. Ailenin en büyük oğlu ise yeni kız arkadaşını ailesi ile tanıştırmaya getirir.

'Seks ve Felsefe' de vizyonda
 
Mohsen Makhmalbaf'ın yönettiği 'Seks ve Felsefe' de vizyona girdi. Daler Nazarov, Mariam Gaibova, Farzana Beknazarov'un rol aldığı film, romantik-dram türünde.
 
Jan gerçek mesleğinin aşk olduğunu iddia eden bir dans eğitmenidir. Aynı anda dört kadına birden aşık olan Jan, 40 yaşına bastığı gün kendine karşı bir devrim başlatmaya karar verir ve dört sevgilisine de dans dersi verdiği sınıfta randevu verir.
 
Necati Şaşmaz'lı 'Kurtlar Vadisi: Irak'
 
Türk sinema tarihinde şimdiye kadar en yüksek bütçeli yapım unvanını taşıyan 'Kurtlar Vadisi-Irak'ı Serdar Akar yönetti.
 
Senaryosunu Raci Şaşmaz ile Bahadır Özdener'in kaleme aldığı ve bugün vizyona giren filmin çekimleri Gaziantep'te 42 günde gerçekleştirildi. 
 
'Kurtlar Vadisi' adlı televizyon dizisinde de izleyiciyle buluşan Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Erhan Ufak ile Kenan Çoban'ın yer aldığı filmde, 'Titanic' ile tanınan ABD'li oyuncu Billy Zane, Gary Busey ve 'Cennetin Krallığı' filminde 'Selahaddin Eyyubi' rolüyle büyük çıkış yapan Suriyeli oyuncu Ghassan Massoud da rol alıyor. 
 
Film, 4 temmuz 2003'te geçiyor. Kuzey Irak'ta konuşlanmış 11 kişilik özel Türk kuvvetinin gizli karargahına ABD birlikleri gelir. Türk ekibi, bunu müttefiklerinin olağan ziyaretlerinden biri zanneder. Fakat, bu sefer durum farklıdır.
 
Değişen konjonktürde ABD bölgede 'son sözü' söyleyen tek güç olma hedefindedir. Onlara göre bölgede artık Türklere yer yoktur.
 
O gün 11 asker, başlarına çuval geçirilerek halkın gözlerinin önünde sınır dışı edilir. Bunu onuruna yediremeyen üsteğmen Süleyman Aslan, arkadaşı Polat Alemdar'a bir mektup bırakarak intihar eder.
 
Polat, intihar eden arkadaşının vasiyetine kayıtsız kalamaz. Adamları Memati, Abdülhey ve Erhan ile birlikte Kuzey Irak'a gelir. Sam W. Marshall, hayalindeki büyük planı gerçekleştirmek üzere bölgedeki herkesin birleştiği Arap düğününü basar ve onlarca kişi katledilir.
 
Gelin Leyla, baskında eşini kaybeder ve intikam yemini eder. Polat ve ekibi, bu sırada şehre ulaşırlar. Ancak bölgede tek bir savaş yoktur ve onları büyük bir mücadele beklemektedir.