BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL

Beş eski emniyetçi için tutuklama talebi

Aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu beş kişi 14 Aralık soruşturması kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. “Terör örgütü üyeliği” ile suçlanan beş isim de başka bir soruşturma nedeniyle beş aydır tutuklu.

Abone ol

14 Aralık operasyonu kapsamında beş eski emniyet mensubu "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"İftira" ve "gerçeğe aykırı evrak düzenleme" ile de suçlanan bu kişiler arasında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de var.

Tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilen diğer üç polis ise eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy.

Beş isim de, 22 Temmuz'da emniyete yönelik yapılan operasyonda "yasa dışı dinleme" ve "siyasal, askeri casusluk" suçlarından tutuklanmışlardı.

14 Aralık'ta aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da olduğu 37 kişi hakkında "hükümeti devirmeye çalışmak amacı ile örgüt kurmak ve üye olmak" iddialarının da aralarında bulunduğu bir dizi suçlama ile soruşturma başlatılmıştı.

Sorguları sonrası Dumanlı serbest bırakılırken, Karaca ise tutuklanmıştı.

Yılmazer ve Atayün kimdir?

Yılmazer, Hrant Dink cinayeti sırasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü'ydü ve bu ay yeniden açılan Dink soruşturmasında şüpheli sıfatı ile ifade vermişti. Yılmazer'in adı daha önce suikastte ihmali bulunan kamu görevlileri arasında geçiyordu.

Yurt Atayün'ün yürüttüğü soruşturmalar arasında ise KCK ve Balyoz da bulunuyor.