BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,55
ALTIN 2.492,44
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz davasında ara karar!

Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davada ara karar açıklandı...

Abone ol

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması saat 09.30'da Kayseri'de başladı. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, Korkmaz Ailesi'nin karar beklediği duruşmaya böbrek taşı düşürmesini gerekçe gösterek katılmadı. İkinci şok mahkeme başkanının sözleriyle yaşandı: Bu durumda karar vermemiz mümkün gözükmüyor. Son şok ise sanık ve avukatlarının savunmalarıyla devam eden duruşmanın 21 Ocak tarihine ertelenmesi oldu.

Eskişehir'de Gezi olayları sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 6’ncı duruşma, tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın avukatının erteleme isteğiyle gergin başladı.

1’i polis olan 5’i tutuklu, 3’ü tutuksuz polis olan toplam 8 sanığın yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 6’ncı duruşma öncesi, Ali İsmail Korkmaz cinayetinin bir numaralı zanlısı, Yozgat E Tipi Cezaevi'nde kalan Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, mahkemeye dilekçeyle başvurarak erteleme istedi.

BÖBREK TAŞI DÜŞÜRDÜ

Müvekkilinin Ankara’da olduğunu 23 Aralık’ta Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sol böbreğindeki taş nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Avukat Karayılan, kendisinin de bugün Kayseri 2’nci Ağır Ceza ve Nevşehir Ağır Ceza’da başka duruşmaları olduğunu ileri sürerek, mahkemeye verdiği erteleme dilekçesinde, "Sanık Mevlüt Saldoğan müdafiiyim. Halen Yozgat E tipi Kapalı Ceza Evinde tutuklu bulunan müvekkilim sanık geçirdiği böbrek rahatsızlığı nedeni ile Ankara Numune Hastanesine sevk edilerek ameliyata alınmıştır. Duruşma gün ve saatinde sayın mahkemenizde müvekkilim sanığın gelmesi veya hazır edilmesi söz konusu değildir.

GÖLGEDEN İBARET

Savcının tutuklanmasını talep ettiği polis memuru Yalçın Akbulut, hiçbir suçunun olmadığını öne sürdü. İsmail Koyuncu'nun avukatı Fatih Karabük ise "Dosyadaki delillere dayanarak kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu söylüyoruz. Somut bir dayanağa dayanmadan bir gölgeden ibaret görüntü büyütülerek 'Ali İsmail'e benziyor' deniliyor ve net ifade kullanılmıyor. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

İşte savunmalar:

"MESLEKİ MAZERETİMİN..."

Gerek mücbir sebeple müvekkilim sanığın sayın mahkemenizde duruşmada hazır edilemeyecek olması ve gerekse sayın mahkemenizde duruşma gün ve saatinde Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi 2014/392 esas sayılı dosyamın duruşmasına katılmak zorunda olmam ve yine aynı gün öğleden sonra Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/50 esas sayılı dosyalarımın duruşmalarına katılmak zorunda olmam nedeni ile sayın mahkemeniz duruşmasına katılamayacağım. Mesleki mazeretimin kabulü ile duruşmanın başka bir tarihe ertelenmesine karar verilmesini saygılarımla bilvekale arz ve talep ederim” dedi.

"ARA KARAR AÇIKLANDI"

Tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan’ın mazereti ve Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in katılma talebini görüşmek üzere saat 11.00’de duruşmaya verilen 15 dakikalık aranın ardından, mahkeme başkanı ara kararda Ekrem Dönmez’in katılma talebini reddetti. Mutlu Karayılan’ın mesleki mazeretinin kabul edildiği duruşma günü ve saatinin UYAP üzerinden iletileceği, Mevlüt Saldoğan’ın sağlık mazeretinin de kabul edildiği, bir sonraki duruşmada yine mazereti olması durumunda ceza infaz kurumuna yazı yazılması, Mevlüt Saldoğan’ın en yakın sağlık kuruluşuna veya adliyeye getirilerek, SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılımının sağlanmasına, mevcut tutukluluk durumlarının devamına karar verildiği açıklandı. Duruşma 21 Ocak 2015 tarihine ertelendi.