BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi'nin seks dosyası kabarıyor

İtalya başbakanı Silvio Berlusconi'nin düzenlediği iddia edilen seks partilerine 17 yaşındaki bir genç kızın daha katılmış olduğu bildiriliyor.

Abone ol

İtalyan polisince 'fahişe' diye tanımlanan Iris Berardi adlı genç kızın 18 yaşını doldurmadan önce Berlusconi'nin partilerinden birine katıldığı belirtiliyor.

Berlusconi'nin seks dosyasındaki yeni ayrıntılar, savcılığuın bugün parlamento komisyonuna sunduğu yeni belgelerde yer alıyor.

Berlusconi, hakkındaki iddiaların siyasi amaçlı olduğunu savunuyor.

İtalya'da fahişeyle birlikte olmak yasadışı değil ama, 18 yaşından küçük bir fahişeyle para ödeyerek seks ilişkisine girmek suç.

İtalyan medyası 17 yaşındaki Iris Berardi'nin Sardunya adasıyla Milano kentinde, Berlusconi'ye ait villalara girmiş olduğunun, cep telefonuyla belgelendiğini yazıyor.

İtalyan haber ajansı Ansa'ya göre, Berardi, 21 kasım 2009'da, 18. yaşgününden birkaç gün önce Sardunya adasındaki Porto Rotondo'da düzenlenen bir partiye katıldı. Berardi, aynı yılın Aralık'ında da Berlusconi'nin Milano yakınlarındaki Arcore yöresindeki villasında düzenlenen partiye katıldı.

Bundan on gün önce, savcılık sunduğu 389 sayfalık belgede, milyarder politikacının fahişelere para ödediğinin kanıtlarına sahip olunduğu bildirmişti.

Son belgeler ise 277 sayfayı buluyor.

Büyük baskı altında olan 74 yaşındaki Silvio Berlusconi, iddialarla ilgili olarak ifade vermeye yanaşmıyor; kendisine karşı siyasi intikam peşinde olduğunu savunduğu yargıçları cezalandıracağını söylüyor.

Berlusconi'yle ilgili ilk dosya, ağırlıklı olarak, 17 yaşındayken söz konusu partilere katılmış olan ve halen 18 yaşında olan Faslı Kerime El Mahrug adlı Faslı dansözle ilgiliydi. Savcılık, Berlusconi'nin Faslı dansözle, para karşılığında seks ilişkisine girdiğini iddia ediyor.

Gerek Kerime El Mahrug, gerekse Başbakan Berluscini, cinsel ilişkiye girmediklerini savundular. Faslı El Mahrug, Başbakanın, 7000 euroluk parayı, kendisine 'hediye' olarak verdiğini söyledi.