BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  GÜNCEL

Bergman'ın evi müze oldu

Ünlü sinema oyuncusu İngrid Bergman'ın, 20 yılını geçirdiği Paris'teki malikane, Choisel Belediyesi tarafından müze olarak koruma altına alındı.

Abone ol

Sinema oyuncusu İngrid Bergman'ın evinin müzeye dönüştürülmesi töreninde Fransa Kültür Bakanı Renaud Donnedieu de Vabres, Fransa Çalışma Bakanı Gerard Larcher, Yvelines bölgesi Milletvekili Valerie Pecresse, İsveç'in Paris Büyükelçisi Franck Belfrage ile Choisel Beldesi Belediye Başkanı Claude Juvanon hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Choisel Beldesi Belediye Başkanı Claude Juvanon, ünlü sanatçı İngrid Bergman'ın kişiliğinden ve bu şirin beldeye yaptığı katkılardan söz etti.

Kültür Bakanı Renaud Donnedieu Vabres ise, ünlü oyuncunun çevirdiği filmlerden, sanat gücünden ve yaşamak için Fransa'yı tercih etmesinden duyduğu memnunluğu dile getirdi.

İsveç asıllı ünlü aktris İngrid Bergman'ın çeşitli eşyaları ve çevirdiği filmlerin afişleri, sanatçının oynadığı filmlerde giydiği kıyafetler ve aksesuar gibi benzeri özel eşyalarının sergilendiği İngrid Bergman müzesi açılışı için düzenlenen etkinlik için, ünlü oyuncunun 1942 yılında Gary Cooper ile birlikte çevirdiği "Casablanca" filmi temsili olarak müzenin açılışına gelen davetlilere, o dönemin kıyafetleriyle sunuldu.

Özel gösteri için hazırlanan "Casablanca" filmi gösterisini canlandıran ünlü komedyen Charlie Chaplin ile Maryline Monore gibi dublör oyuncuların kıyafet ve makyajlarını Choisel beldesinde yaşayan Türk iş adamı Lütfi Bilgen'in eşi Fatıma Bilgen hazırladı.

Yağmurlu bir günde yapılmış olmasına rağmen törene kalabalık bir davetli grubu katıldı.