BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  DÜNYA

Benzin döküp diri diri yaktılar

Suriye'deki isyanın kalesi Humus'ta yaşanan insanlık dramı kan donduruyor...

Abone ol

Suriye'deki muhalif yapılanmalardan Suriye Genel Devrim Konseyi, Humus'ta bugün sabaha karşı 57 kişinin öldürüldüğünü ve bunun yanı sıra kimliği belirsiz 43 cesede ulaşıldığını duyurdu.

İŞTE SURİYE'DEKİ KATLİAMIN EN ACI FOTOĞRAFLARI

Konsey, ülkenin orta kesimlerinde yer alan Humus'ta devam eden operasyonlarda sivillere karşı insanlık suçları işlenmeye devam edildiğini, operasyonların sürdüğü bölgelere uzaktan rastgele havan toplarıyla saldırıldığını belirterek, bugün sabaha karşı 57 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

ÇOCUK KADIN DİNLEMİYORLAR

Kerm El Zeytun bölgesinde güvenlik güçlerince öldürülenlerin 23'ünün kadın, 28'inin çocuk ve 6'sının erkek olduğunu aktaran konsey, bazı kadınlara tecavüz edildikten sonra çıplak olarak sokaklarda bırakıldığını, ordunun bir ayı aşkın bir süredir kentte düzenlediği operasyonlarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, son günlerde kadın ve çocukların da hedef olduğu ve tutuklu merkezlerinde kızların tecavüze uğradığını belirtti.

BENZİN DÖKEREK YAKTILAR

Konsey, sabaha karşı öldürülenlerin, benzin dökülerek canlı olarak yakılma, boyunlarının kırılması ve boğazlarını kesilmesi gibi yollarla öldürülmüş olabileceğini kaydetti.

Çocukların annelerinin gözleri önünde öldürüldüğünü ve tecavüzlerin de aynı şekilde gerçekleştiğini ifade eden yerel aktivistler, dün geceden beri kentte neler yaşandığını hiç kimsenin bilmediğini, rejimin kentteki katliamlarının tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini söyledi.

Yaralıların tedavi etmekte ve ilaç bulmakta büyük sıkıntılar çektiklerini tedavileri gizli tedavi evlerde gerçekleştirdiklerini dile getiren aktivistler, Kerm el Zeytun'da öldürülenler içerisinde Hristiyanların da olduğunu ekledi.

ÖLÜ SAYISI 140'I GEÇTİ

Yerel Koordinasyon komiteleri, birçok kentte şiddetli operasyonların devam ettiğini de aktardı.

El Cezire televizyonu da, Humus'un da aralarında olduğu ülkenin çeşitli bölgelerinde bu gece rejime bağlı Şebbiha güçleri tarafından 140 kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu.