BIST 10.265
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.413,69
HABER /  GÜNCEL

En güzel karikatür pankartı

Karikatür krizi dünyayı sarıp sarmaladı. Şiddet körükleniyor, ölüm fetvaları isteniyor. İşte bu ortamda Türkiye'de açılan bir pankart verilebilecek tepkilerin en güzeliydi.

Abone ol

Hz. Muhammed karikatürleri atom bombası etkisi uyandırdı dünyada. Danimarka'da muhafazakar bir gazetede yayınlann karikatürler medeniyetin içine atılan bir dinamit niteliğindeydi. Dünyada kaos, nefret ve şiddeti arzulayanlar herhalde bundan iyi bir ortam bulamazlardı.

Şimdi onlar ellerini ovuşturup insanların birbirlerini kırmasını dört gözle bekliyor. Karikatürlerin yayınlanması ne kadar hatalıysa gösterilen tepkilerdeki anormal ölçüsüzlük te o kadar yanlıştı.

Medeni insanlar gibi protesto yerine yakıp yıkmalar linç girişimleri kime yarar ki. Zaten hassas bir çizgide giden batı-doğu uçurumu bu görüntülerden sonra daha da belirginleşecek gibi.

İKİ SAĞDUYU ÖRNEĞİ

Beyruttan gelen bu görüntü kendini kaybetmiş yok etme dürtüsüyle hareket eden kalabalık arasında onları durdurmaya çalışan bu din adamı çok şey anlatıyor aslında. Din adamları, Danimarka Konsolosluğu'nun yakılması ve bazı hıristiyan mahallelerinin tahrip edilmesi sırasında öfkeli kalabalığı engellemeye çalıştı.



HZ. İSA SİZDEN UTANIYOR

Bir başka görüntü de Türkiye'den vardı. Pankartlar bazen eylemden de etkilidir. Verilmek istenen vurucu mesaj akıllarda yer eder. Hafızalara işlenen o yazılar herşeyi özetler. Tıpkı bu fotoğrafta olduğu gibi. Açılan pankartta 'Hz. İsa sizden utanıyor' yazısı yazılıydı. Bu pankart bırakın İslamiyet'i kendi peygamberlerini bile alaya alan Avrupa'lılara verilebilecek en anlamlı cevaptı. Hz. Çerçeveletilmesi gereken bu pankart bizlere 'Öfke ile kalkan zararla oturur' atasözünü hatırlattı.