BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  POLİTİKA

Ben de Kasımpaşalıyım

Oval Ofis'te neler konuşulduğu ortaya çıkıyor. Erdoğan o görüşmeyi anlattı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın son ABD ziyaretinde ABD Başkanı George Bush'a esprili şekilde, "Siz Teksaslıysanız ben de Kasımpaşalıyım. Artık sabrımız kalmadı. Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi? Artık kararınızı verin" diyerek rest çektiği ortaya çıktı.

Erdoğan başkanlığında önceki akşam yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ABD ziyareti ve sonrasındaki gelişmeler değerlendirildi. Erdoğan üyelere, Bush'la yaptığı görüşmeyi uzun uzun anlattı. "Çok verimli geçti, bizi anladı" diyen Erdoğan, Bush'a şunları söylediğini dile getirdi:

"Sayın Bush'a görüşmenin başında 'Siz Teksaslıysanız ben de Kasımpaşalıyım' dedim. Sabrımızın ve dayanma gücümüzün kalmadığını söyledim.

Artık PKK terörünün bitirilmesi gerektiğini vurguladım. Dostlarımızdan da istediğimiz desteği alamadığımızı ifade ettim. 'Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi? Artık kararınızı verin' dedim."

MYK üyeleri de bunun üzerine Erdoğan'a "Kasımpaşa'yı biliyor muymuş? Size tepkisi oldu mu?" diye sordu. Erdoğan da gülerek, "Anlamış oldu. Artık biliyor" yanıtını verirken, MYK üyeleri bu sözlere uzun süre güldü.